Povzetek leta 2017 in tekaški plani za leto 2018

Leto 2017 je bilo zame v marsičem izjemno. Nastopil sem kar na 22 tekaških prireditvah v petih različnih državah (v Sloveniji, Hrvaški, Italiji, na Kitajskem in na Portugalskem). Udeleževal sem se tako ultramaratonov, kot tudi zelo kratkih tekem. Najdaljša tekma je bila 106 km dolg gorski ultramaraton v Vipavi, najkrajša pa Red Bull 400 v Planici. Do cilja prvega sem potreboval več kot 16 ur, za drugega pa samo 6 minut. Nastopil sem še na petih gorskih maratonih (8 ur Slivnice, Gorskemu maratonu treh dolin, Učka trailu, Slo 100 v Postojni ter na Eco Trail na Madeiri). Noben (ultra)maraton ni bil lahek. Vendar prav nobena tekma se po težavnosti in atraktivnosti ne more primerjati s tekmo Red Bull K3, kjer je bilo potrebno na en sam dušek premagati kar 3000 m višinske razlike. Tekaško sezono sem zaključil s tekom po stopnicah na Shanghai tower – najvišjo zgradbo na katero je mogoče teči. Poleg uradnih tekem sem se lotil tudi nekaj samostojnih tekaških projektov. Najbolj zanimiva sta zagotovo bila Transvulcania na La Palmi in Cortina trail v Dolomitih. V Letu 2017 sem skupno pretekel 1800 km in bil 103-krat v hribih.  Samo tri vikende v celem letu nisem bil v hribih. Skupno sem v hribih premagal 120 km višinske razlike.  Še nekaj 10 km več višincev pa bi naneslo, če bi štel tudi bolj ravninske treninge.

Leto 2018 ne bo nič drugačno! Za leto 2018 sem si zastavil kar nekaj zelo zahtevnih izzivov. Nikakor ne pričakujem, da se mi bodo vsi uresničili, saj je marsikaj povezano s financami, sponzorji in pa tudi s srečo. Najprej bom 15. marca nastopil na Teku na znameniti Eifflov stolp v Parizu. Imam izjemno srečo, da sem bil izbran med le 40 elitnih tekačev, ki bodo nastopili na tej prestižni tekmi. Poleg tega sem se prijavil na 101 km dolg ultramaraton CCC® v Chamonixu. Žreb bo 12. januarja. Držite pesti!

Vendar nič prav nič se ne more primerjati z naslednjim projektom, ki ga imam: tekom na 5642 m visoki Elbrus. V maju leta 2018 bo organiziran že deseti tek na vrh Elbrusa in moja velika želja je da bi se ga udeležil. Trenutno sem še v fazi zbiranja podpore in spremljevalcev. Vendar, če bi mi ta projekt uspe, bi bil res zelo vesel. Kolikor vem doslej še noben Slovenec ni tekel na Elbrus. Zato bo ta projekt zagotovo tudi širše zanimiv.

Hvala vsem, ki me na takšen ali drugačen način podpirate! Hvala vsem, ki ste mi s PayPalom prostovoljno namenili kakšen Evro. Ves zbran denar bo šel v vzdrževanje bloga.

SREČNO NOVO LETO 2018!

BOJAN

Z blogom ne služim, niti nimam kakšnih redkih sponzorjev. Na drugi strani ustvarjanje bloga nikakor ni zastonj – letno me stane ca. 500 €. S svojim prostovoljnim prispevkom podprite nastajanje Bloga. Hvala!

V kolikor boste to želeli mi lahko pošljite e-mail in dodal vas bom na poseben Seznam podpornikov bloga.

€1,00

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.