O avtorju

Dr. Bojan Ambrožič, mag. inž. geol.

Diplomiral (2013) in magistriral (2015) sem iz področja geologije na Naravoslovnotehniški fakulteti Univerze v Ljubljani. V obeh primerih sem se ukvarjal s slovenskimi meteoriti. Doktorski študij sem nadaljeval na Mednarodni podiplomski šoli Jožefa Stefana – smer nanoznanost in nanotehnologija, kjer sem pridobil obsežna znanja tako s presevne elektronske mikroskopije (TEM), kot tudi iz vrstične elektronske mikroskopije (SEM). Doktoriral sem leta 2020 s področja “in-situ presevna elektronska mikroskopija tekočin”. Dodatna znanja iz področja znanosti o materialih sem pridobil na Univerzi Sabanci v Turčiji; in s področja jedrske tehnike v Izobraževalnem centru za jedrsko tehnologijo v Ljubljani. Med leti 2015 in 2020 sem bil zaposlen na Institutu »Jožef Stefan« (IJS). Od leta 2020 sem zaposlen v Centru odličnosti nanoznanosti in nanotehnologij – Nanocentru, kjer sem odgovoren za izvedbo znanstvenih in industrijskih raziskovalnih projektov. Primarno pa se ukvarjam s tehniko fokusiranega ionskega curka (FIB). Ukvarjam se tudi s promocijo znanosti. Tečem od leta 2006. Blog, ki ga pravkar berete, pišem od januarja 2007.

Osebna bibliografija: https://bib.cobiss.net/bibliographies/si/webBiblio/bib201_20220322_113244_a188138595.html

Nagrade in priznanja:

Šport:

Članstva:

 • Društvo jedrskih strokovnjakov Slovenije
 • Slovensko društvo za mikroskopijo6 comments

 • Slučajno sem vstopila na vašo spletno stran. Moje iskrene čestitke,za trud in uspehe, in ker svoje poti delite z nami. Uživala sem. Lep pozdrav in veliko zdravja, moči in zadovoljstva vam želim! Magda

  Všeč mi je

 • Bojan, tvoji blogi so res nekaj posebnega, izžarevajo polno energije, volje do športa in vsega na sploh. Hvala ti, ker z nami deliš izkušnje in ker si vzameš čas da kakšen lep pogled prilepiš tudi sem. Kar tako naprej.
  Andraž

  Všeč mi je

 • Pozdravljen, Bojan.
  Predkratkim sem opazila tvoje umotvore 🙂 Luštno.
  Predvsem se mi dopadejo zelo doživeto spisani podvigi pri gorskem teku …
  Veliko uspehov v letu 2013 ti želim 😉

  Všeč mi je

 • Bojan,
  odlična stran, katero večkrat obiščem in uživam ob branju in gledanju slik. Večkrat dobim tudi namig za kakšno turo. Še tako naprej in lep športni pozdrav,
  Lado

  Všeč mi je

 • Uživam v branju vašega bloga..in med branjem me pričnejo “srbeti podplati”…in ob branju si zaželim da bi zbrala pogum in se tudi sama prijavila na kak organiziran gorski tek……..ampak se mi zdi da bom vedno tekla en dan po prireditvi po trasah, kjer so se prejšnji dan potili “ta pogumni” :))
  Res, hvala ker delite svoja športna doživetja z nami.
  Katja

  Všeč mi je

 • Bojan, sledim tvoje izjemno kvalitetne, pronicljive in doživete prispevke ter športne in poklicne dosežke že nekaj let in ti izrekam globoko spoštovanje. Ko te berem, imam občutek, kot bi bil sam zraven. Pa saj tudi sem prehodil že kar nekaj naših prelepih planin, ki jih opisuješ. Še večjih jih je pa v vrsti.
  Mislim, da spremljamo osebo, o kateri bomo v prihodnosti slišali še veliko lepega in dobrega. Hvala ti in nadaljuj po svoji poti.
  Srečo

  Všeč mi je

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.