Triglav čez Fužinske planine

Zelo sem vesel, da so letos za mano že trije zelo uspešni projekti: tek na Eifflov stolp, Elbrus in Monte Roso. Hvala vam bralcem, ki me pri teh projekti podpirate, saj blog še nikoli ni bil tako dobro bran! Pravkar smo prešli dva milijona obiskov! Vendar smo trenutno šele na polovici sezone. Že čez dva tedna me čaka 61 km dolg gorski ultramaraton Sellarodna v Dolomitih. Zato sva se danes z Žigom podala v Fužinske planine nabirat kilometre in višince.

Začela sva v Stari Fužini. Potem pa sva prek Vogarja in planine Pri Jezeru odtekla na planino Dedno polje. Tu pa sva zavila v dolino Za Kopico. Ta dolina je v nasprotju z Dolino sedmerih Triglavskih jezer povsem “pozabljena”. Vse današnje poti, vključno s to, pa so pretežno zelo položne in sva lahko skorajda ves čas tekla, kar je bil glavni namen ture.  Nadaljevala sva čez Hribarice na Dolič. Na tem odseku poti je ostalo še največ snega. Vendar se je dalo vsa snežišča brez težav prečit. Na Doliču sva obnovile zaloge kokakole. Nato pa sva po mulatjeri odtekla proti Triglavu.

Vrh Triglava je že dolgo povsem kopen. Slaba vremenska napoved pa je na srečo odgnala večino planincev. V resnici so bile razmere za tek povsem idealne: ni bilo mraza, vetra ali vročine. Na vrh Triglava sva pritekla v 4 urah in 23 minutah. Ura pa je pokazala, da sva do sem premagala 21.6 km in 2400 višincev. Sedaj naju je čakal le še tek v dolino. Sestopila sva prek Kredarice na Konjsko sedlo. Nato pa mimo Velega polja na Uskovnico in potem čez Hudičev most v Staro Fužino. Na koncu se je nabralo 41.2 km in 2500 višinskih metrov vzpona v času 7 ur in 35 min.

 

2 comments

  • Čestitke!

    V sob., 30. jun. 2018 19:19 je oseba Bojan Ambrožič napisala:

    > Bojan Ambrožič posted: “Zelo sem vesel, da so letos za mano že trije zelo > uspešni projekti: tek na Eifflov stolp, Elbrus in Monte Roso. Hvala vam > bralcem, ki me pri teh projekti podpirate, saj blog še nikoli ni bil tako > dobro bran! Pravkar smo prešli dva milijona obiskov! Vendar” >

    Všeč mi je

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.