31. Triatlon jeklenih

Triatlon jeklenih v Bohinju že leta sodi med najprestižnejše športne preizkušnje v Sloveniji. Ta triatlon se od ostalih loči po tem da poteka v gorskem okolju in da je namesto plavanja, na sporedu veslanje. Tako morajo tekmovalci najprej preveslati dve dolžini Bohinjskega jezera (skupaj 8 km). Nato sledi 16 km gorskega kolesarjenja do Uskovnice. Nazadnje pa je na vrsti še 8 km gorskega teka do Vodnikovega doma pod Triglavom.

 

Sam sem letos na triatlonu nastopil kot del štafete Pac sports. V veslanju je nastopil državni reprezentant v kajaku na divjih vodah – Simon Oven. Za kako vrhunskega tekmovalca gre, pove podatek, da je bil njegov dosežek na tekmi (33 min 17 s), za več kot tri minute boljši od naslednjega najboljšega. Žal gorski Uroš Mikelj ni uspel zadržati vodstva štafete. Vseeno pa je na menjavo prišel kot drugi, z manj kot dvominutnim zaostankom za štafeto Zupan sport.

21083457_1452222961531256_5841097232487342376_o

Nikakor nisem pričakoval, da bomo po dveh predajah tako visoko uvrščeni. Zaradi vesti, da nam gre tako dobro, sem svoj tek, poln adrenalina, začel na polno. Po drugi strani pa sem se zavedal rizika, da lahko v trenutku vse zavozim. V prvih kilometrih mi je bila proga pisana na kožo, saj se ves čas vzpenja prek planine Konjščice in Jezerc na Studorski preval. Tu sem iz preteklih tekem vedel, da sem močan in da je malo verjetno, da me kdo dohiti. Prav tako pa sem vedel, da bom Domna Potočnika, ki je tekel za štafeto Zupan šport zelo težko ujel.

 

Steče mi res odlično. Prav so mi ustrezale visoke temperature. Na Studorski preval sem pritekel zelo suvereno. Potem pa je sledila ravnina do Vodnikovega doma. Na tem odseku je proga tehnično zelo zahtevna, polna pasti v obliki kot britev ostrih škrapelj, kjer si tekač lahko zvije gleženj. Oh, pa naj še kdo upa reči, da je to najlažja pot na Triglav. Zaradi ravnine na tem odseku niti ni tako naporno teči. Vendar potrebna pa je ves čas izredna koncentracija.

21056186_2086158954945058_611494526890097613_o
Zasedli smo drugo mesto med štafetami

Na cilju sem bil ves vesel, da sem uspel ubraniti drugo mesto naše štafete ter da se mi na poti ni pripetilo nič hudega. Med tekači sem s časom 51 min 56 s zasedel tretje mesto, kar je dve minute slabše kot sem tekel na isti tekmi pred sedmimi leti. Vendar če se prav spominjam, so bili takrat za tek lažji pogoji (ni bilo hude vročine).

Na koncu se še enkrat zahvaljujem podjetju Pac sports za podporo pri udeležbi na triatlonu. Prav tako pa obema kolegoma v štafeti za vrhunska nastopa.

Bojan Ambrožič

1 comments

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.