3. tekma Zimske lige na Kališče in vzpon na Storžič

Kališče; gora nad Preddvorom, mogoče niti ne tako poznana po enih redkih arheoloških najdišč s časa vpadov Hunov, kot pa po teku, je letos spet prizorišče Zimske lige v gorskem teku. Letos z nekaj spremembami. Teče se le 15 namesto 20 tekem, od katerih v skupnem seštevku štejejo le najboljših 8 tekem. Rekord proge nosi turni smučar Nejc Kuhar s časom nekaj nad 29 minut.

 Zajeta slika
Pred in po štartu

Prejšnji teden sem pričakovano nastopil zelo slabo. Rock Otočec blata sem premagoval brez Inov-8 opreme, ki je ostala po nekem čudnem ključu doma. Ne – ne, bo sem izgovarjal, kajti res sem tekel tako slabo (37 min) in se tako namučil, da sem si dejal, da na Kališče ne grem nikoli več.
  gfhff
Kam gremo … tja gor

Vendar sem bil danes, spet voljan napasti strmino. Tokrat pa sta mi bila v pomoč še brat in prijatelj, ki sta mi na Kališče nesla nahrbtnik. Zaradi odličnih razmer sem 830 m višine pretekel s pravo lahkoto in tekel nov osebni rekord 33 min 30 s.
 fdgdfg
Na vrhu

Za tem pa sem odtekel nazaj navzdol naproti mojima “šerpama”, ki mi pridno tovorita opremo. Skupaj smo se potem prek Bašeljskega prevala povzpeli še na Storžič. Snega je bilo le na vrh za vzorec. Vreme, kot polesdica inverzije, pa za pozno jesen naravnost odlično. Za Roka je bil Storžič celo prvi osvojeni dvatisočak. Kar primeren cilj za varno nabiranje kondicije. Zanj je bil danes to kar podvig.
   fgdgdg
Malce utrujeni

Sestopili pa smo po standardni tekaški varianti, pod žičnico. Rekord sestopa po tej poti (11 min) nam je postal jasen, saj se da kar lepo teči. No, mi smo se sankali po zadnji plati, kar ni bilo nič manj zabavno.
 gfdgdfg
Nagrada za vzpon

Lep gorsko-tekaški ter gorniški pozdrav
Bojan Ambrožič

4 comments

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.