Kampiranje na Krku

Krk je s površino 406 km2 drugi največji Jadranski otok. Poleg tega je s celino povezan z mostom – zaradi česar ni treba čakati na trajekte. Od letos dalje pa ni potrebno za prečkanje plačevati mostnine. Nastanjena sva bila v kampu Konobe v bližini mesta Punat. Gre za nudistični kamp. Polovica je namenjena šotorom, druga polovica pa prikolicam in avtodomom. Do območja, kjer so šotori vodi samo ena ozka cesta. Parkirišč pa je zelo malo. Zato je skorajda nemogoče računanje na parkiranje tik ob šotoru. Glavna prednost kampa je prav gotovo njegova 1 km dolga plaža. Večji del je skalnata, sta pa vmes tudi dve peščeni plaži. Izven kampa, v smeri proti Stari Baški pa je še 2 km čudovitih zalivčkov, kjer se je mogoče kopati nag. Žal je v morju povsod ogromno morskih ježkov – marsikje so že samo en meter od obale. Zato nikar v vodo brez obuval. Težko razumem zakaj si v kampu ne vzamejo eno dopoldne časa in ježke prestavijo v nekoliko globljo vodo. Kamp premore dve zvezdici. Zato razen trgovine in dveh barov ne ponuja drugih udobnosti. Kljub vsemu je cena kampiranja zelo zasoljena. Na neparceliranem delu sva plačala 38 € na noč, kar je že skorjada toliko, kot če bi najela apartma. Vendar nama je odtehtal neverjetno dober občutek svobode, ki ga prinaša le FKK kamp.

Poleg kampa Konobe sva se kopala tudi v uvali Soline, kjer je znano črno blato. Z njim se vsi radi mažejo, ker ima baje zdravilne lastnosti. Blato ima močan vonj, kar je posledica razpada mikroorganizmov.

Pred 7 leti sem tekel na gorskem ultramaratonu po Krku. Zato sem dobro vedel da Krk ni najbolj prijazen kraj za gorski tek, saj je vrh otoka popolnoma gol in prekrit s škrapljami po katerih je zelo težko teči. Vseeno sem se odločil, da s kampa odtečem na Obzovo, ki je s 569 m najvišji vrh Krka. Šlo je za zelo lep trail. Vršni del otoka je bil v jutranji svetlobi čudovit. Prav tako ni bilo srečati žive duše. Počutil sem se kot na površju Meseca. Šlo je za čudovit 19 km dolg trail z 700 višinci.

To je moj jubilejni 1000. blog. Hvala vsem, ki me berete.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.