26. Gorski tek na Črno prst

Tek na Črno prst je najstarejši gorski tek v Sloveniji. Po novem (po propadu Teka na Grintovec) pa tudi najtežji pri nas. Prvič sem na tem teku nastopil pred desetimi leti. Od takrat sem ga tekel še petkrat. Zato progo odlično poznam. Nisem pa danes poznal svojih sposobnosti, saj je bila to moja prva (in najbrž edina) tekma v tej sezoni. Moja želja je bila, da bi uspel teči pod eno uro, kar mi je doslej še vedno z lahkoto uspelo. Vendar sem vedel, da tokrat zaradi popolne odsotnosti vsakršnega treninga, ne bo tako lahko.

V začetnem delu tekme mi je dobro steklo. Na najbolj strmem delu proge – nad vasjo Trtnik pa me je zabilo. Predvsem zato, ker je bilo za moj občutek zelo mrzlo in me je posledično začelo močno peči v grlu. Moral sem za nekaj minut spustiti tempo, da sem ujel sapo. V srednjem delu proge sem spet ujel ritem. Ta del proge mi na sploh zelo ustreza, ker je idealen za gorski tek (ne preveč strmo in povsem tehnično nezahtevno). Žal sem da nad gozdno mejo sem sprevidel, da sem od svojega cilja (teka pod eno uro) zelo oddaljen. Moj končni rezultat je bil 1 h 4 min 24 s, kar je do sekunde natančno 10 minut počasneje od mojega najboljšega dosežka, ki sem ga tekel leta 2010. Tekmo sta sicer zmagala Simon Alič (53 min 27 s) in Tina Klinar.

Vendar pa mi sam rezultat ni bil najpomembnejši segment tekme, ampak prijetno druženje po tekmi. Še enkrat hvala PD Podbrdo, ki tekmo uspešno organizira že vrsto let zapored.

Arhiv:

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.