Tek od doma na Triglav

Več let je v meni zorela ideja, da bi enkrat tekel od doma (Ljubno na Gorenjskem) na Triglav. Do ideje sem prišel zato, ker se Triglav z Ljubnega vidi vsak jasen dan – čeprav sploh ni blizu – do njega je približno 50 km poti. Ker ideje doslej še nisem uspel uresničiti, sem se odločil, da jo uresničim kot darilo samemu sebi za 30. rojstni dan.

Preden se je moj vzpon na Triglav lahko sploh začel, me je najprej čakalo kar 38 km teka po cesti do Lese v Krmi. Pot je potekala čez vasi Ljubno, Posavec, Dobro Polje, Mišače, po gozdni učni poti v Radovljico, skozi Lesce, Bled, Gorje, Krnico in nazadnje skozi dolino Radovno v Krmo. Tek me je pred avanturo zelo skrbel, saj sem letos pretekel zelo majhno število kilometrov – povprečno le 70-100 km / mesec. Zato sem začel teči zelo previdno in počasi. Na papirju izgleda, da je proga ravna. Pa ni, saj se že do Lese v Krmi nabere za 800 višinskih metrov vzponov. Prvih 20 km do Krnice nisem imel nobene krize in mi je pot zelo hitro minila. Nato pa je sledilo zelo dolgočasnih 12 km teka skozi Radovno. Po slabih štirih urah teka sem bil zelo vesel, ko sem končno iz asfalta stopil na makadamsko cesto v Krmo.

Pri Kovinarski koči (35. km) me je pričakalo spremstvo. Copate za cestni tek sem zamenjal s copati za gorski tek in v roke dobil pohodne palice. Zelo prijala pa sta tudi kokakola in porcija makaronov. Nato mi je v Triglavski klanec letelo skorajda samo od sebe. Za celoten vzpon in doline (od Lese) na vrh Triglava sem potreboval 2 ure 47 min (kar je samo 1 h 5 min počasneje od mojega osebnega rekorda). Bil sem dovolj močan, da sem pretekel vse ravnine in manj strme klance. Še največ časa mi je vzela gneča na poti. Za pot od doma do vrha Triglava sem potreboval 7 ur in 28 minut. GPS pa mi je nameril 49 km in 2670 višincev. Po isti poti sem sestopil nazaj v Krmo, kjer me je na koncu, za nagrado dež napral do kože. Skupaj se je nabralo za 61 km poti.

5 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.