Gorski tek na Krvavec

Zadnji hip sem se odločil da nastopim na Gorskem teku na Krvavec. Zato sem moral plačati kar zasoljeno štartnino. Tekma je štela kot državno prvenstvo v gorskem teku navkreber. Šlo je za 8 km dolgo progo na kateri smo premagali 1320 m višinske razlike od spodnje postaje žičnice Krvavec do vrha Zvoha.

Spodnji del proge – do Gospince je bil enak, kot je na tekmah Kranjske zimske lige na Krvavec. Zato sem natančno vedel kaj me čaka. Teči sem začel rezervirano in poskušal prehoditi vse strme odseke proge. Ves čas sem tekel skupaj z Gregorjem Mlakarjem in Simonom Strnadom. Gregor se ni dal, med tem ko je Simona kmalu povsem pobralo.

Tek_na_Krvavec2017-06689

Od Zgornje postaje žičnice do plaže smo tekli deloma po travi, deloma po cesti. Proga tu ni bila najbolje označena. Sicer se nisi mogel zgubiti, vendar ni bilo jasno določeno, kje se sme teči in kje se sme krajšati. Zato je tu vsak tekel  malce po svoje, kar zagotovo na tekmi, ki šteje za državno prvenstvo, ni bilo najbolj prav.

Od plaže je proga potekala po cesti do Doma na Krvavcu. To je pomenilo zelo položen vzpon, na katerem je bilo potrebno teči zelo hitro. Mene je na tem odseku začela boleti ravnica in zato nisem mogel pospešiti. Kriza me je kmalu minila in z naraščanjem višine sem se počutil vse bolje. Zato sem v zadnjih dveh kilometrih silovito pospešil. Kmalu sem ujel in prehitel Simona Aliča. Potem pa je sledil le še strm vzpon do cilja na Zvohu. Sam nisem mogel verjeti, ampak z veliko lahkoto sem pretekel tudi ta vzpon, med tem ko so tekači pred mano hodili. Očitno so se mi višinske priprave na Mont Blancu obrestovale. Na koncu sem bil v cilju celo absolutno peti. Državni prvak pa je postal Timotej Bečan pred Gašperjem Bregarjem in Domnom Potočnikom. Sam pa sem bil četrti. Tekmo je sicer zmagal Miran Cvet, ki je tekmoval v kategoriji mlajših veteranov. Med ženskami pa je državna prvakinja postala Tina Klinar, ki je premagali reprezentantki Mojco Koligar in Majo Peperko.

Žal sam nisem imel časa čakati podelitve, ker se mi je že mudilo naprej na prijateljevo poroko. Na srečo smo se lahko v dolino vrnili s kabinsko žičnico. Le ta trenutno zaradi poletne turistične sezone obratuje cel dan. Peklensko naporen vikend pa sem kronal še z enim super vzponom na tritisočak Glödis v Avstrijski Visokih Turah.

One comment

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.