Moji hribovski začetki

V hribe hodim že skorajda celo življenje. Najprej sem hodil v hribe s starši. Potem pa sem se leta 1998 pridružil Mladinskem odseku Planinskega društva Radovljica, s katerim sem hodil v hribe celo osnovno in srednjo šolo. Nekaj časa (med leti 2008 in 2013) sem potem tudi sam pomagal pri vodenju planinskih skupin.

Tule je nekaj deset in več let starih slik iz izletov v okviru planinskega krožka. Slike sem imel spravljene na CD-ROM-ih. Ker CD-jev praktično nihče ne uporablja več, sem se odločil, da jih spravim na disk, dokler še imam na voljo CD-ROM predvajalnik. Najprej me je zanimalo, če bodo ti stari CD-ji sploh še delovali. Na moje presenečenje so vsi CD-ji brez izjeme delovali. Nekateri so se sicer rahlo zatikali. Ampak podatke sem vseeno lahko presnel. Najstarejši CD je star že več kot 14 let in še vedno deluje. Priznam pa da so slike tako stare, da se na nekaterih niti sam ne prepoznam več. Drug razlog pa je tudi ta da so slike seveda slabe kvalitete. Takrat je bila tehnologija digitalne fotografije še v povojih. Danes ima že vsak povprečen mobitel, boljšo kamero, kot takratni kompaktni digitalni fotoaparati.

Filmček iz planinskega tabora Uskovnica 2002

_ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _ _

Here I present some old pictures from the period from 2002 to 2004, when I was enrolled in local kids hiking club. The images were downloaded from old CD-ROM`s, that miraculously survived 15 years of dusting on my shelf. Pictures are so old that I have struggled a lot to recognize myself on these pictures.

2 comments

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.