Prvomajska Mojstrovka

Zaradi karantene v hribih nisem smučal več kot en mesec (od 29. marca). Zato niti nisem več vedel kakšne so še snežne razmere v hribih. Preverit sem jih šel na Vršič.

Do začetka snega sem s prelaza hodil samo 15 min. Poleg tega je ponoči zapadlo 10 cm novega snega. Vse to mi je obetalo dobro smuko. Nad Vratci je bilo 10 min kopno, tako kot celo letošnjo zimo. Nato sem zavil levo v grapo med obema Mojstrovkama. Grebenu Mojstrovke sem se namenoma izognil, saj so bile zaradi novega snega tam zelo smotane razmere za hojo: to je nov sneg čez gladke, apnenčaste skale, kar je dobesedno recept za pobijanje. Po grapi pa mi je šlo kar hitro navkreber. Žal je bilo na vrhu Mojstrovke megleno.

Smuka je bila slaba. Snega je sicer dovolj. Vendar je nov sneg dobesedno gnoj, ki močno zavira smučanje. Poleg tega se mi je nekajkrat odpeljal v obliki manjših kložastih plazov. Počakal sem, da se kloža odpelje. Nato, pa sem lahko smučal po zbitem srenjcu pod kložo. Mislil sem nadaljevati še na Veliko Mojstrovko, kjer so bile videti boljše snežne razmere, a sem se zaradi megle in zlomljene palice premislil. Pod Vratci sem se držal desno pod steno, kar mi je omogočilo, da sem se pripeljal do 10 min hoje od prelaza. Najbrž nikjer drugje v slovenskih hribih trenutno ni tako malo hoje do začetka snega. Če pa je, pa mi prosim javite, pa grem takoj odsmučat.

1 comments

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.