19. Gorski tek na Grintovec, 2018

Po letu premora, je bil organiziran že 19. Gorski tek na Grintovec. To je že desetletja najtežji gorski tek v Sloveniji (1950 višinskih metrov vzpona v 9,6 km proge). Sam sem na tej tekmi nastopil že sedmič, kar je večkrat kot na kateri koli drugi tekaški prireditvi. To pove koliko mi ta tek pomeni. Letošnje tekme sem se res zelo veselil, saj sem bil prepričan, da mi zaradi uspešnih nastopov na številnih še precej težjih gorskih tekih, nov osebni rekord na tej progi (1 h 34 min) ne uide. Po tiho pa sem si želel teči še pod “magično mejo” 1 h in 30 min.

Zaradi nočnega deževja na štartu ni bilo zelo vroče. Je pa bila v zraku prisotna visoka vlažnost, kar večini ne ugaja, meni pa to zelo paše. Zato sem bil še toliko bolj prepričan, da bom danes dobro nastopil. Ampak sem že kmalu po štartu videl, da nimam dovolj hitrih nog. Konkurenci nisem mogel slediti niti do žičnice. Ko se je začel nekoliko bolj strm klanec, sem začel rahlo pridobivati v primerjavi s konkurenti. Vendar nisem uspel ujeti pravega ritma. Celo tekmo nisem padel v nobeno, niti najmanjšo, krizo. Vendar preprosto nisem mogel teči tako hitro, kot bi si želel. Tako sem na Kokrsko sedlo pritekel v času 59 min, kar je napovedovalo končni čas okrog 1 h in 40 min.

Od Kokrskega sedla dalje sem tekel z užitkom in brez pravega napora. In ravno v tem je bil glavni problem! Nisem se uspel prisiliti, da bi trpel. Skorajda v pogovornem tempu sem nadaljeval do cilja na vrhu Grintovca. Še največ preglavic mi je povzročala proga, ki je res izredno tehnično zahtevna. Zato sem se precej spotikal ob skale in ob samega sebe. V cilju sem bil v času 1 h 40 min 31 s, kar je manj kot minuto bolje kot sem tekel 10 let nazaj na svojem prvem teku na Grintovec (takrat sem bil še mladinec).

Tekmo je s časom 1 h 25 min 33 s suvereno dobil Nejc Kuhar pred Lukom Miheličem Timotej Bečanom. Med ženskami pa je premočno zmagal Mojca Koligar pred Barbaro Trunekelj  in Barbaro Belušić. Prava škoda je da bo tako dobro organizirana tekma s toliko zgodovine o premikanju mej mogočega, naslednje leto (najverjetneje) organiziran zadnjič.

Arhiv:

2 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.