Smuka izpod Kriške stene

Avto sem pustil  na začetku Vršiške ceste ob mostu čez Pišnico. Nato pa se po planinski poti vzpel do Koče v Krnici (1113 m). Ta pot se mi je kar precej vlekla. Zato sem jo poskušal premagati čim hitreje in sem skorajda tekel oz. kolikor se s smučmi na nogah to da. Za kočo sledi le še 10 min vzpona skozi gozd. Nato pa se pokaže razlog zakaj sem danes tu – čudovit zatrep Krnice, ki ga imam namen presmučati.

Poleti sem bil v Krnici samo enkrat. Pozimi pa tu sploh še nisem bil nikoli. Uživam v odkrivanju neznanega. Špura skozi dolino je bila enkratna, prava avtocesta. Zato sem tu lahko močno pospešil. Sprva je špura cik-cak vodila skozi široko grapo. Nato pa se teren prevesi v krnico V Kotlu pod Kriško steno. Na tem mestu smo z mogočnimi stenami Križa in Razorja obdani s kar treh strani. V zadnjem delu špura zavije v levo in pripelje čisto do vznožja Kriške stene do nadmorske višine 1920 m.

Pred mano je z vznožja Kriške stene smučala že cela armada ljudi. Vendar ker so pobočja tako prostrana sem še vedno našel nedotaknjena pobočja pršiča. Užitek in pol! Ko sem ravno presmučal čez najboljši del, sem naletel na kolege iz AOŽ. Zato sem sklenil, da grem z njimi še enkrat do vznožja Kriške stene. Vendar so mi začele turne kože snemati s smuči. Ko so mi v samo sto višincih vzpona kože že četrtič  padle dol, sem obupal in odsmučal nazaj dol. Od Koče v Krnici je sledilo še nekaj kilometrov smuka po poti, kjer je bilo predvsem treba paziti na številne sankače in pohodnike. Vmes pa je tudi nekaj ravninskih delov, kjer se je treba malce poganjati.

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.