Preteči 6000 stopnic

Še manj kot mesec dni me čaka do nastopa na Svetovnem prvenstvu v teku po stopnicah na Kitajskem. Gre za športno disciplino, ki zahteva izredno vzdržljivost in moč. Na tekmi me čaka  2837 stopnic. Preteči jih bom moral dvakrat zapored. Torej skupno več kot 5600 stopnic. Da bi dobil predstavo kaj to pomeni sem se odpravil v Planico na Velikanko bratov Gorišek. Od dna do vrha letalnice vodi sicer “samo” 1198 stopnic. Zato sem se moral na letalnico povzpeti kar 5-krat.

 

Prvi vzpon sem opravil v času 7 min 7 s, drugega v 7 min 37 s, tretjega v 7 min 30 s in četrtega v času 7 min 45 s. Peti vzpon pa sem si vzel samo za iztek. Tako sem skupno (samo navzgor) pretekel natančno 5990 stopnic in premagal 1010 m višinske razlike. Tudi v naslednjih treh tednih bom intenzivno treniral in zato verjamem da bom na svetovnem prvenstvu pustil dober vtis.

Zahvaljujem se podjetju Tomas Sport za podporo pri projektu. Ker gre za finančno zahteven projekt, si zelo želim da bi mi pri projektu na kakršen koli način pomagal še kdo. Hvala!

Bojan Ambrožič

 

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.