Tekaške priprave v Medulinu

Vreme je letos v Sloveniji prava naravna katastrofa. Ponekod na srečo tako lahko samo rečemo, drugod pa se soočajo s katastrofalnimi posledicami prevelike količine padavin in žledoloma.  Na drugi strani pa so trenutno na sosednjem Hrvaškem vremenske razmere veliko bolj znosne. Zato smo se s kolegi, pod vodstvom Petra Oblaka, odpravili na tekaške priprave v Medulin.

???????????????????????????????Od žledoloma popolnoma uničen gozd pri Ravberkomandi

Sam še nikoli prej nisem treniral pod kakšnim trenerskim vodstvom ali po kakšnem programu. Tako je bila to prava priložnost da se naučim osnov pravilnega treniranja. Sicer pa mi je tekaški oddih zelo prijal. Namreč zaradi pomanjkanja časa v zadnjem obdobjem le še s težavo najdem prosto urico za lahkoten tek, še toliko težje za resen trening. Zato na tekaške priprave nisem prišel s takšnimi ambicijami po trdem treningu kot ostali tekači. Želel sem si le nabrati novih moči za nove znanstvene izzive.

IMGP6578 - Copy

In trenirali smo štiri dni res trdo, po dvakrat na dan. Ostalo pa je bilo spanje in počitek ter spremljanje športnih uspehov naših olimpijcev v Sočiju. Prvi dan so bili na vrsti intervali (8 X 1000 m) na atletski stezi. To je res izjemno naporna in pa dolgočasna oblika treninga. Vendar pa je v družbi relativno hitro minila. Naslednji dan smo odtekli 25 km dolg trening čez drn in strm, kar mi je precej bolj ustrezalo, saj takih treningov tudi sam naredim največ. Tretji in četrti dan pa so bili na sporedu še šprinti v klanec in pa fartlek. Skratka sami treningi za ravnino, čeprav jo sam nikoli ne tečem in jo tudi letos ne nameravam.

?????????????

?????????????

Za letos sem si že začrtal glavni cilj sezone. To bo svetovno prvenstvo v gorskem maratonu v Coloradu v ZDA. Gre za izjemno zanimivo tekmo, ki se začne v Colorado Springsu  na nadmorski višini 1920 m ter se v 21 km vzpne za kar 2383 višinskih metrov na 4302 m visok vrh gore Pikes Peak. Na vrh te gore (z druge strani) vsako leto poteka tudi znan avtomobilistični rejli. Zaradi izjemno visoke nadmorske višine gore bodo potrebne vsaj osnovne višinske priprave. Čeprav je tekma šele 16. avgusta, je letalska vozovnica že v mojem žepu. Tako da se res že zelo veselim te tekme. Posledično bom letos tekel več daljših trail tekov in nabiral potrebne višince.

Sebastien Loeb v svoji rekordno hitri vožnji na Pikes Peak

Lep tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič

One comment

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.