16. tek k sv. Primožu

Res je bil to že 16. tek k sv. Primožu, vendar pa moj prvi. Progo sem sicer dobro poznal, ker je prav po tej trasi lani potekalo svetovno prvenstvo v gorskem teku. Seveda z eno veliko razliko – da je bila tista proga bistveno daljša. Danes bo teka komajda za ogrevanje. Pa vendar čisto dovolj za uvodno tekmo v letošnji sezoni.

Štart (Foto: Gorski teki)

V tekaškem smislu nimam takšnih ambicij po rezultatih, kot sem jih imel v lanski sezoni. Jih ne morem imeti! Šolske obveznosti mi komajda dajo dihati, kaj šele da bi si našel čas za resen trening. Sicer še tečem za dušo, nekajkrat tedensko, a vseeno pretečem veliko premalo da bi lahko pričakoval kakšne dobre rezultate na tekmah. Tek sem začasno prestavil v nekoliko nižjo prestavo, upajoč da bom potem, ko bodo enkrat obveznosti s faksom opravljene, lahko spet normalno tekmoval.

Zmagovalec in rekorder proge Sebastijan Zarnik

Na tej tekmi sem tudi prvič tekel v rumenem – v dresih Kluba gorskih tekačev Papež. Baje sem bil v novi opravi tako drugačen, da me skorajda niso prepoznali. Veselilo me je da so na štart teka prišli vsi naši najboljši gorski tekači (manjkal je le Mitja Kosovelj). Zaradi dobre konkurence bom zares lahko videl v kakšni formi sem.

Po novem v rumenem (Foto: Marko Alpner in Gorski tek)

Štart teka je bil zaradi kratke proge eksplozivno hiter. Vendar se nisem pustil zmesti. Vedel sem da prav najboljšim ne bo mogel slediti, ravninski tekači pa bodo kaj kmalu omagali. Z enakomernim tempom sem sledil vodilni skupini. Presenetljivo sem se kar dobro držal in začel pridobivati na mestih. Zopet sem bil precej boljši v strmejših klancih, kot na vmesnih ravninah. V cilj sem pritekel kot deveti, kar je precej bolje kot sem pričakoval. Zmagal pa je Sebastijan Zarnik pred Simonom Aličem in Petrom Lamovcem.

Sv. Primož

Lep gorsko tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič

2 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.