6. Tek na Dražgoško goro

V Selški dolini so organizatorji pripravili še en lep dan za gorski tek. Bilo je presenetljivo hladno in sveže jutro, a za tek bi težko poiskali bolj primerno vreme. Poletja je dokončno konec.

Moje noge začuda pred štartom niso bile težke in utrujene. Pa bi (vsaj malo) morale biti glede na to da sem se včeraj udeležil Triatlona jeklenih.

Štart! Še preden se je večina zganila s štartnega prostora, je Gašper Bregar že močno napadel – čisto v slogu Boštjana Hrovata. Že v prvih metrih si je pretekel nekaj sekund prednosti. Ostali smo začeli nekoliko previdneje in se kar konkretno strmega klanca lotili z rezervo. Tempo zasledovalne skupine diktira Stanko Janžekovič. Tesno pa mu slediva še Klemen Triler in jaz. Naklon klanca v prvem kilometru ne popušča, a se navkljub strmini da še vedno lepo teči. Bregar je prednost uspel še povečati. Sam pa še komajda sledim tempu, ki ga diktirata Stanko in Klemen. Mislim si da je tekme zame konec.

Začetnega dela, ki bi mi moral ležati – pa mi niti ni, je v Dražgošah konec. Sledita dva kilometra ravnine ter lažjih vzponov in spustov. Bregar bi moral po predvidevanjih biti tu še najmočnejši in se še do končno odlepiti od konkurence. Pa se ne! Razlika ostaja še vedno okoli 20 sekund. Meni uspe pasti iz krize. Z dobrim tekom navzdol  nadoknadim nekaj sekund zaostanka in spet priključim Stanku.

Nova Bitmap Image (3) Nova Bitmap Image (4)

S Stankom slediva Gašperju Bregarju (Foto: Igor Mohorič)

Razlika do Bregarja se začne močno zmanjševati. Bo še dovolj časa za preobrat? Do cilja so še trije kilometri upanja za to. S Stankom sva mu že čisto blizu, pa nama na (tehnično) zahtevnem spustu spet uide. V naslednjem vzponu je Gašper končno ujet. Do cilja je le še kilometer in pol položnejšega vzpona po kolovozu. Gašper ne uspe več držati tempa. Za zmago bova “obračunala” ( v okviru fair playa seveda!) s Stankom. 1000 metrov pred ciljem potegnem iz sebe še zadnje moči za zaključni napad. Stanka se nato hitro uspem otresti. V cilj pritečem kot zmagovalec s časom le nekaj sekund slabšim od rekorda proge.

Kopija (3) od Nova Bitmap Image (4)

Zmagovalci (Foto: Igor Mohorič)

Ta tekma je imela od vsega začetka in pa prav do konca zelo zanimiv in negotov razplet. Na koncu pa je odločilo poznavanje proge.

Organizacija tekme je bila zelo dobra. Čestitke organizatorjem za trud da so uspeli od pokroviteljev dobiti kar veliko število praktičnih nagrad. Luštno je bilo.

Kopija (2) od Nova Bitmap Image (4)

Stari kaveljci (Foto: Igor Mohorič)

Clock REZULTATI: http://www.timing.sdpoljane.si/gp2010/tek_drazgoska_gora_2010.htm

Clock FOTO IGOR MOHORIČ: http://www.sd-drazgose.si/index.php?option=com_zoom&Itemid=14&page=view&catid=14&key=0&hit=1

Lep gorsko-tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič

One comment

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.