4. Tek na Jošt

Besnica, 25. 4. 2010: Končno se je pomlad osvobodila objema ledene zime. In končno smo se tekači lahko osvobodili dušečega oklepa težkih zimskih oblačil. Tek na Jošt je bil moj prvi letošnji tek na katerem sem zimska oblačila lahko pustil doma. Lahkotna poletna so mi namreč mnogo ljubša.

Lep dan pa ni privabil samo mene, ampak celo vrsto odličnih tekačev z rekorderjem proge Boštjanom Hrovatom in reprezentantom Simonom Aličem na čelu.

Zajeta slikaPrihod Hrovata v cilj

Trasa proge še zdaleč ni gorska. To pa iz razloga, ker Jošt ni visok hrib in bi ob direktnem naskoku nanj najboljši potrebovali le 10 minut. Tekme bi bilo s tem prehitro konec. Meni in mojim nogam bi taka proga gotovo bolj ustrezala. Tako pa sem se moral sprijazniti s tem da bom moral na nek način »preživeti« prve štiri kilometre, ko se proga čisto blago vzpenja.  Rešitev sem videl v zadnjih dveh  strmih kilometrih.

sfsdfdsfMoj prihod v cilj

Boštjan Hrovat, podobno kot prejšnji teden na Kriški gori, tudi danes ni okleval z napadom. Vendar tokrat za razliko ni ostal brez družbe. V beg za njim sta se takoj zapodila Simon Alič in pa Marko Pintar. Svoje  mesto v »družbi« najboljših treh pa sem videl tudi jaz. Zato sem tvegal in se podal na lov za Pintarjem. V prvem kilometru ter še delu drugega, mi je do Pintarja zmanjkalo le še nekaj korakov. Potem pa sem odpovedal. Pohlep po dobri uvrstitvi me je zvabil v past iz katere se nisem mogel več izviti. Močno sem popustil in počakal da me dohiti še Dejan Zorman. Z njegovo pomočjo sem hitreje odšteval še zadnje metre, ki so me ločile do tistega klanca v predzadnjem kilometru v katerem sem pred tekmo videl svojo priložnost.

sdfdsfsdfZmagovalci

Vendar sem bil preveč izmučen da bi lahko napadel v klanec. Prave tekme je bilo zame že zdavnaj konec, moral sem le še zdržati do cilja. To mi je le uspelo predvsem zaradi glasnih navijačev v ciljnem vzponu. Pristal sem na nehvaležnem četrtem mestu, povsem zasluženo, saj so bili Hrovat, Alič in Pintar danes boljši od mene.

Rdeče ustnice URADNI REZULTATI: http://www.sdpoljane.si/Timing/gp2010/tek_jost_2010.htm

Lep gorsko-tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič

One comment

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.