Pomladni kros v Gorjah, 25. 4. 2009

Po dveh Zemljinih obratih krog Sonca, sem spet v Gorjanskem svetu na Gorjanskem teku. Pa plan sploh ni bil tak, le gravitacija močna od Sonce me je povlekla iz doma na plan. Prej je bil jutrišnji tek na Jošt favoriziran, zanj mislil sem hraniti svojih nog moči.

Štart (Foto: ŠD Gorje)

Sončen dan je zakrival pravo stanje proge. Po tako blatni progi še nisem tekel. Na to sem bil sicer opozorjen, a se vseeno ne odločim za “gorsko obutev”. Od samega začetka se v ospredju izmenjujemo trije tekači. Marjan Zupančič v svojem slogu povede, jaz in pa reprezentant v smučarskem teku Domen Potočnik, pa mu slediva tik za petami. V vzponu v gozdu postane proga še “hujša”. Bazeni blata nam zapirajo idealno linijo. Vsak izmed nas se je na svoj način spopadel s težavami na progi. Marjanu načeloma ni bilo mar kam stopi, med tem ko se Domen striktno izogiba lužam. Jaz sem izbral neko srednjo pot. Zato smo se prvo tretjino tekme ves čas izmenjavali na prvem mestu. Gotovo najbolj razburljiva tekma, kar sem ji kdajkoli tekel. Škoda, ker gledalci tega niso mogli videti.

Z Zupančičem skupaj na najvišji točki proge (Foto: ŠD Gorje)

Prvemu vzponu je sledil krajši spust, ki ga je popolnoma zaprl s hlodi polno naložen traktor. V trenutku je bilo treba odreagirati in se zapoditi kar v breg ob progi. Marjanu in meni je uspelo – gleženj je za zdaj ostal cel -Domen pa je storil napako in zaostal. Do najvišje točke proge Marjanu brez večjih težav sledim, potem pa je do cilja sledil en sam neprekinjen spust. Gleženj mi že takoj na začetku klecne, a pod pragom bolečine. Tako hitro navzdol še nisem tekel, a Zupančič je še hitrejši. Zasluženo -11,5 sekunde pred mano- prvi priteče skozi cilj. Moj čas 26 min 12,8 s pomeni, da sem osebni rekord izpred treh let izboljšal za 3 minute in 47 sekund.


Med spustom (Foto: ŠD Gorje)
In za konec še pohvale fotografom. Teh se je ob progi zbralo rekordno število. Svoje objektive so uperjali v nas tekače vsakih nekaj 100 m. In imeli so kaj posneti!- celo četo 50-tih do riti blatnih tekačev.

URADNI REZULTATI: http://www.sd-gorje.com/Rezultati/2009_04_25_JurjevSemenj_PomladniKros2009.pdf
FOTOGALERIJE:

Lep tekaški pozdrav

Bojan Ambrožič

3 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.