2. tek Gorenjskega glasa

Preddvor je letos imel čas gostiti zadnjo tekmo Gorenjskega in hkrati Slovenskega pokala v rekreativnih tekih – 2. tek Gorenjskega glasa. Zato se je zbralo kar lepo število tekačev.
  Zajeta slika
Štart (foto: Rožle Bregar)
Sam do zadnjega nisem vedel ali bom nastopil, ker sem takoj po svetovnem prvenstvu zbolel. Bolečemu grlu, ki sem mislil, da bodo minil v dnevu ali dveh, se je pridružila še mrzlica, (kot posledica hude vročine), da sem po hiši hodil v bundi, da me ni zeblo. Dobil sem še drisko in kašelj. Vrglo me je v posteljo. Mišice so bile tako šibke, da nisem mogel hoditi in sem se moral po hiši premikati s pisarniškim stolom. Dokaz kako je forma krhka stvar. Nekaj dni nazaj sem bil v družbi najboljših tekačev na svetu, “danes” pa niti hoditi nisem mogel več. Kar 9 dni nisem mogel teči.
sadsa
Skozi Preddvor (foto: Rožle Bregar)
No vseeno sem se odločil, da grem na dirko in dokončam Gorenjski pokal. Zgodilo se je ravno to, kar sem vedel da se bo. Moja glava je vedela kako hitro zna teči, noge pa ji seveda niso mogle slediti. Prehiter začetek mi je preprečeval, da bi tekel lahkotno ter vse hitreje, kot sem bil vajen z dirk preden sem zbolel. Tako sem le štel kilometre in upal, da bo čim prej mimo. Nekje po 6 km se je vsaj obrnilo nazaj navzgor. Pridevnik “gor” mi že sam po sebi da moč. Dovolj, da nekako uspem priteči v cilj. Uspem celo zmagati v svoji kategoriji, kar je dalo dovolj točk za zmago v Gorenjskem pokalu med mladinci. Absolutno sem Gorenjski pokal zaključil na 10. mestu.
 sadasd
Prvi trije mladinci na tekmi ter prvi trije mladinci skupno v Gorenjskem pokalu (foto: Rožle Bregar)
Glavne tekaške sezone je s tem konec. Čaka me le še tek gorski Tek na Šmarno goro ter Ljubljanski maraton.
KONČNI VRSTNI RED GORENJSKEGA POKALA: http://www.timing.sdpoljane.si/gp2008/gp_2008_clani.htm
Tekme Gorenjskega pokala, ki sem se jih udeležil:

Kot je razvitno iz rezultatov in tudi iz pripoivedi, sem tekel na začetku sezone še dokaj slabo. Za tem pa iz tekme v tekmo bolje. Pri Kriški Gori sem bil še daleč za Oblakoma in Markušema. Jošt sem tekel že bolje. Mošenjski tek spet slabše, ker sem tekel tik po tem, ko sem prišel s hribov. Na Dražgoški gori sem dokazal zakaj grem na svetovno prvenstvo. Gorenjski glas pa je bil katastrofa zaradi odsotnosti treninga, ker sem zbolel.

Drugo leto me čaka mnogo težja naloga, ker bom tekel med člani.

Lep tekaški pozdrav
Bojan Ambrožič

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.