TF 10ka

Še nikoli prej v življenju nisem tekel na atletski stezi. Priložnost je ponujala Desetka Tekaškega foruma. Psihično mučnih 25 krogov smo odtekli na atletskem / nogometnem štadionu v Domžalah. Tek po ravnini mi ni nikoli šel. Vseeno je bila to priložnost, da popravim svoj osebni rekord na 10 km. Trening hitrosti pred svetovni prvenstvom, pa tudi ne škodi.
 Zajeta slika
Štart (Foto: Pipi design)
Da so imeli organizatorji lažje delo s štetjem krogov in da smo tekmovalci lažje tekli, smo bili razdeljeni v štiri skupine glede na planiran čas. Jaz sem ga planiral na okrog 38 min. Pravzaprav je bila to bolj želja. S tem sem bil uvrščen v najmočnejšo konkurenco. Verjetno bi bilo bolj zabavno nastopiti v slabši konkurenci in si nabrati kak ducat krogov prednosti.Smeško z odprtimi usti No vseeno sem se raje lotil “resnejšega dela” – podiranja PB-ja.
    rtert
 Nabiramo kroge (Foto: Pipi design in Alenka)
3 dni po mojem prvem maratonu v življenju, so noge še vedno trde in ne preveč voljne velikih hitrosti. Vem da je to tudi zaradi manjše treme. Upam da se bom počutil bolje po štartu. Nimam nobenega plana kako hitro naj tečem na krog. Pač tako hitro, kot bo šlo, pač bo. Tik po štartu se takoj izoblikuje vodilna skupina. Robert Kotnik pa je razred zase in pobegne naprej. Sam se držim za rep vodilne skupine skupaj z daleč najboljšo žensko – Hrvatico Liso Stublić. Prvih 5 krogov se izogibam okrepčevalnice z vodo. Potem pa se ji ne morem upreti. Pitje pri hitrosti 17 km/h je umetnost. Izgube čase si ni moč privoščiti. Pri tem polijem ogromno vode ter zdrobim vsaj 5 kozarčkov vode. Vendar to mi da energijo, da od 5 – 15 kroga pridobivam na mestih. Tečem nepopustljivo – v svojem tempu. Tek me tako izčrpa, da večino časa ne vem v katerem krogu tečem. Samo upam, da bo čim prej minilo. Pohvalil bi tudi fair play, saj se mi za krog zaostali tekači lepo umikajo. Zadnjih 5 krogov sem vedel, da bom zdržal do konca. Sodniki ob progi so me obveščali o krogih do konca. Strah je bil odveč, da bi odtekel kakega preveč. Zadnja 2 kroga ob super spodbujanju publike mineta ekspresno. Cilj je bil presežen. S časom 35 min in 41.92 s, sem za slabe 4 minute popravil osebni rekord. Kar v redu za gorskega tekača. Smeško
 bnvbnb
V cilju  (Foto: Pipi design)
Družba je bila zelo dobra, saj sem srečal in spoznal mnogo TF-jevcev. Organizacija je bila zelo na nivoju. Verjamem pa, da bo drugo leto še boljša.
Lep tekaški pozdrav
Bojan Ambrožič
FOTOGALERIJE:

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.