4. Tek na Dražgoško goro

Zjutraj se zliva (dež) do onemoglosti. Vendar kar verjamem vremenarjem, da se bodo vremena Kranjcem zjasnila. In res se pol ure pred startom popolnoma zbistri. En težak pogoj manj, vseeno nam ostane razmočena proga. Še kak teden nazaj bi taki sončni pogoji pomenili tek v vročini. Vendar poletje se poslavlja in neke hude vroče ni občutiti.

Na startu se spet postavim preveč zadaj. Žal se tudi s prerivanjem- se prebijem do petega mesta. Na tem položaju tečem prvih 500 m. Potem pa odpade Mirko Janjatovič in še en tekmovalec. Prvi trije si tako iz metra v meter nabiramo prednost pred zasledovalci. Sam tečem za Sokličem, Klemen Triler pa uide nekaj 10 m naprej.

4. tek na dražgoško

Soklič in jaz slediva Trilerju (foto: ŠD Dražgoše)

Prve 2 km sta prava gorsko-tekaška s precej strmim vzponom. Zatem sledita slaba 2 kilometra pretežno po asfaltu skozi Dražgoše. Do tu je bilo vse lepo in prav. Proga – dobro označena. Za tem pa trasa preide nazaj na gorsko. Videli smo nek strgan trak, a to ni bil dovolj velik dokaz da gre trasa tu. Zato smo tekli mimo. Vaščani v Dražgošah nas uspejo usmeriti nazaj na pravo pot. Da pridemo nazaj na pravo traso tečemo kar naravnost navzgor čez en strm travnik. Naša trdo prigarana prednost se je stopila. Sprašujem se, če se je sploh še vredno truditi in teči. Zasledovalci so se nam spet močno približali. Organizator se nam je kasneje javno opravičil z dejstvom, da so ravno takrat na vrh Dražgoše gore peljali opremo in so strgali trak. Pozabili pa so ga nazaj namestiti. Klemen, ki je dotlej vodil, je izgubil največ volje in je popolnoma popustil. Midva s Sokličem sva mu samo sledila pri iskanju prave poti in se nisva toliko utrudila, kot on.  Trilerju zato priznam zmago. Še meni ga uspe prehiteti. 2 km dobrega makadama in naša vodilna skupina je na cilju – jaz kot drugi (absolutno). Zmagal je Tomaž Soklič, Triler je pa na koncu osvojil tretje mesto.

Prvi trije mladinci in najboljši trije tekmovalci (Foto: Rožle Bregar)

Sicer pa organizatorju odpustim. Vem, da ni bilo nalašč. Se zgodi-tudi najboljšim. Kar se tiče ostale organizacije pa res lahko samo pohvalim. Prav luštno nam je bilo. Družba pa prava!

Lep tekaški pozdrav

Bojan Ambrožič

Če želite komentirati blog pošljite svoje prispevke na : bojan.ambrozic@siol.net


ČLANEK V GORENJSKEM GLASU (na strani 11 spodaj): http://gorenjskiglas.v1.myvirtualpaper.com/gorenjskiglas_08_68/2008082501/sl/

REZULTATI TEKA: http://www.timing.sdpoljane.si/gp2008/tek_drazgose_2008_clani.htm

DEBATA NA TEKAŠKEM FORUMU: http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?p=142233#142233

FOTO GALERIJA ROŽLETA BREGARJA: http://g-glas.kloc.org/index.php?action=show&folder=030

FOTO GALERIJA PETER: http://picasaweb.google.com/PeterSCRudno/TekNaGoro2008

FOTO GALERIJA ŠD DRAŽGOŠE: http://www.sd-drazgose.si/component/option,com_zoom/Itemid,14/catid,19/

FOTO GALERIJA KLUB TRMASTIH: http://www.klub-trmastih.si/gp2008/drazg08/index.html

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.