Tek po ulicah Kranja 2008


Po enoletnem premeru je bil v okviru Tedna mladih ponovno organiziran Tek po ulicah Kranja. Priznam da sem na začetku dobil kar rahel odpor do tega teka. “Spet ena sama enoličnost mestnega teka ter vročina me čakata,” sem si mislil. Vseeno se odločim da ta dan ne grem v hribe nabirat kondicijo, ampak jo preizkusit na dirki.


Na štartu se nas zbere le okrog 60 tekačev, kar je očitna posledica včerajšnjega Teka trojk in pohoda ob žici. Vreme skorajda idealno saj malo piha veter, ki blaži majsko vročino.

Štart in gasa! Že takoj na začetku prvega kroga po prehodu čez most čez Kokro se izrazito oblikujeta dve “kakovostni” skupini. V prvi seveda vsi najboljši tekači z Janezom Ferlicom na čelu , v drugi pa bolj rekreativni pa tečemo jaz, TF-jevec Rok ter še dva tekača. Na začetku imam občutek da bi vsem preostalim v tej skupini z lahkoto ušel in se napotil na lov za vodečo skupino. Ampak se raje skorajda ustavim da počakam ostale za nekaj metrov zaostale tekače in z njimi nadaljujem boj s krogi po Kranju. Po delu prehodu čez Kokrski most trasa pelje navzdol skozi vas Huje v kanjon Kokre in nazaj navzgor v stari del mesta Kranja. Navzdol se kar prepustim gravitaciji in se nekoliko “mlahavo” pritečem v kanjon. Spet raje počakam tekače, kot pa da na lastno pest bijem bitko s klancem proti Maistrovem trgu. Tu je potem teči kar prijetno skozi ozke ulice skorajda do Pungarta in nazaj proti glavnem trgu v nov krog. V drugem krogu se s še enim tekačem rahlo oddaljiva od preostale “rekreativne” skupine. Taktično ubiram res čim krajšo varianto traso, kar mi doprinese kar nekaj sekund. Žal sva v 3. krogu kljub nepopuščanju tempa spet ujeta. Tu naletiva že na prve tekače, ki so zaostali že za cel 1,7 kilometrski krog. Teh zaostalih tekačev postane vedno več in več. Še na nobeni dirki doslej jih nisem toliko prehitel. So pa kar dobro sredstvo za krajšanje časa in dvigovanje motivacije. V 4. odločilnem krogu pa poplačam dolg iz prvega kroga, ko sem očitno porabil tisti višek moči. Zato zaostanem za dvema tekačema iz “rekreativne” skupine, ki sta se očitno veliko bolj varčevala z močmi vse prejšnje kroge. Vendar prehitevanje zaostalih tekačev mi da moči da pridem do cilja. Čas dobrih 27 minut in 8. mesto absolutno ter 2. v kategoriji 19 – 28 let (letnik 1989- 1980). Zaostal sem le za soorganizatorjem teka Janezom Ferlicom. Hec pa je tem, da sem star šele 18 let.

Lahko rečem da je šlo za dobro organiziran tek, ki pa na žalost iz omenjenih razlogov ni pritegnil velika števila tekačev.
Lep tekaški pozdrav

Bojan Ambrožič

FOTOGALERIJA KLUB ŠTUDENTOV KRANJ: http://foto.ksk.si/main.php/v/2008-05-11-teden_mladih_08/tek_po_ulicah_kranja/

DEBATA NA TEKAŠKEM FORUMU: http://www.tekaskiforum.net/viewtopic.php?t=9028

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.