Poletov tek okrog Blejskega jezera

To je bil že moj 3. uradni tek okrog Blejskega jezera. Glede udeležitve tega teka sem bil v resnih dvomih, saj je isti dan in celo s startom ob isti uri potekal Tek okrog Bohinjskega jezera! Slednji je po mojem mnenju eden najlepših v Sloveniji. Groza, da taka pomembna teka potekata na isti dan. Gotovo bi se udeležil obeh. Vendar sem zaupal organizacijski ekipi Poleta, ki je naredila veliko reklamo. Zato sem pričakoval veliko tekačev.

 Moje zaupanje je bilo upravičeno, saj se je zbralo 532 tekačev. Prireditev je zelo spodobno povezoval pravkar upokojeni slovenski bivši olimpijec – veslač Jani Klemenčič. Pridružili pa so se mu še drugi slovenski športniki, kot je kolesar Andrej Hauptman in atletinja Marija Šestak.

Kmalu se je na startnem prostoru zbrala kar velika gneča. Tudi prerivanja je bilo kar nekaj. Pištola je počila in tek se je začel. Vendar še preden sem dobro stopil na plin so se mi odvezali copati na katerih je bil nameščen čip. Ustavil sem, da bi jih zaveza, a očitno brez pravega uspeha saj se je zgodba takoj ponovila. Za trenutek sem imel vsega dovolj in se nisem več lotil "izgubljanja" časa Poleg tega pa sem vse nadaljnje kilometre tekel v strahu, da ne odpade. Sicer sem hitro nadoknadil ves zaostanek, ki sem si ga nabral, a vem, da če ne bi imel težav tekel lahko vsaj 10 – 15 sekund hitreje. V cilj sem prehitel, kot absolutno 29 in 17. v kategoriji do 28 let. Ker so čase merili s čipi so bili rezultati enkrat za spremembo praktično takoj. Opazil sem ,da sem kljub težavam, za svojim osebnim rekordom zaostal le za 2 sekundi.

Za tem sem si privoščil sponzorskih dobrot. Že prej sem si zlil za vrat vodo, da se ohladim, potem pa sem spil nekaj lončkov "dopinga". Nisem pa si mogel upreti res odličnemu sladoledu. Tudi golažu, ki so ga skuhali pripadniki Slovenske vojske, ne. Prireditev je res uspela, a pika na i, se je takrat šele pripravljala oz. bolje rečeno vozila v prometnih zamaških.

Namreč napovedan je bil koncert Jana Plestenjaka.

Ker se mi ni ljubilo čakati sem se odpravil na še en "krogec" okrog našega Gorenjskega bisera. Tek tu okoli je res lep, ampak, ko dirkaš in ko si zelo na koncu nimaš prav veliko časa uživati. Zato mi je ta tek spočil še oči. Ko sem prispel spet nazaj na prireditveni prostor pri Regatnem centu, sem opazil, da je Jan zažgal. Sploh pa med ženskami! Primoran je bil odpeti še dodatek.
            Skratka prireditev skorajda ne bi mogla biti boljša. Za vsakega nekaj, tudi za spremljevalce nas tekačev, ki se danes dobesedno niso imeli časa dolgočasiti!

Lep tekaški pozdrav

Bojan Ambrožič

Slike so v Galeriji

REZULTATI TEKA:  http://www.timingljubljana.si/

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.