Začne se z blagim “prehladom” …

Tudi pri meni je bilo tako, da je bila okužba iz katere se mi je razvil dolgi covid zelo blaga. V bistvu me je 10 dni samo rahlo bolelo grlo in malce sem se slabo počutil (to slabo počutje je bilo 1000-krat boljše, kot je moje trenutno počutje). Prvi simptomi dolgega covida so se razvili čez 3 tedne (po tem ko sem se teden dni vmes počutil povsem normalno). Začelo se je tako, da sem po vsakem izletu v hribe zbolel za neke vrsto virozo, ki se je sprva zelo hitro pozdravila. Dovolj je bilo že nekaj dni pavze od športa. Na potovanju po Norveški sem tako dvakrat zbolel in se pozdravil na istem potovanju. Z vsakim ciklom bolezni pa je okrevanje trajalo dlje in simptomi so postajali vedno hujši. 16. julija 2023 (na 49. dan bolezni) sem tekel 1700 višincev iz Kranjske Gore na Špik. Naslednji dan me je povsem sesulo in se nisem več sestavil. Seveda takrat še nisem vedel, da imam dolgi covid- mi je pa postalo jasno, da je z mojim zdravjem nekaj zelo hudo narobe. Na srečo sem že čez nekaj tednov ugotovil za kaj gre, ker sem prebral odličen članek dr. Janeza Tomažiča v Delu: Dolgi covid uničuje kakovost življenja: https://www.delo.si/novice/slovenija/dolgi-covid-unicuje-kakovost-zivljenja/.

Več o simptomih dolgega covida v oddaji Ultrazvok: https://365.rtvslo.si/arhiv/ultrazvok/175039981?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR2Xg2hz3lD1wiI5m1jSl5jJWMpfEcVD4_A6vdryF5RLgQZCTgSLpqf5w3M_aem_AdP05TOZZ0V3FnLPx0G8PmbAmK6j3RusnU6882axFLwB9m7_k7-JsFLNXrP3kwneG7QT_fVMrM3taTplhvOwUy45

Se pa na tem mestu najlepše zahvaljujem vsem zdravnikom, ki mi trenutno svetujejo in pomagajo pri zdravljenju te bolezni. Vam bralcem pa za vso moralno podporo. O hribih žal še dolgo ne bom mogel pisati, ker v hribe ne bom smel še najmanj pol leta, če ne več let. Jih pa neskončno pogrešam.

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.