Vse ostalo ni pomembno

Na intervju o dolgem covidu na Radiu Slovenija sem po več mesecih pristal preprosto zaradi obupa. Ključni namen intervjuja je osveščanje o bolezni, ki jo v Sloveniji tako družba kot zdravniki skorajda ne poznajo.

Odziv na ta intervju je bil zelo velik. Pretreslo me je, da mi je samo v enem dnevu najmanj 50 ljudi pisalo, da imajo enako hude ali celo hujše težave kot jaz. Skratka dolgi covid je zelo, zelo huda bolezen. Poslušal sem veliko žalostnih zgodb in niti ene s srečnim koncem, ker bolezen ni ozdravljiva. Številni, ker ne morejo delati, zaradi bolezni izgubijo službo, posledično imetje. Izgubijo prijatelje. Šport je za bolnike misija nemogoče. Nekateri so celo nepokretni. Bolezen hudo prizadene skorajda vse telesne organe. Številnim zdravniki, kljub vsemu ne verjamejo, da so bolni. Kar pa je najbolj žalostno, da številne paciente ne razumejo niti v lastni družini. Prihaja do razpada družin. Resno se sprašujem kaj je narobe s tem svetom, če niti v ožjem krogu družine ni razumevanja, da je nekdo hudo bolan in potrebuje pomoč?

Torej dolgi covid ni samo zdravstveni, ampak je tudi velik družbeni problem. Bolezen je povsem nerazumljena na vseh krogih. Zato se pogovarjamo o njej! Razmišljam, da bi začel nov YouTube kanal, kjer bi se bolniki pogovarjali kakšne težave imamo. Sporočite mi vaše mnenje o tem. Skratka prosim pišite mi še naprej. Z veseljem delim izkušnje.

Tudi jaz sem skorajda izgubil upanje v ozdravitev. Moje zdravljenje, čeprav sem zanj zapravil celo premoženje, zaenkrat ni uspešno. Vendar s skupinami močmi nam morda uspe najti USPEŠNO pot do ozdravitve. Vse ostalo ni pomembno.

Intervju: https://365.rtvslo.si/arhiv/ultrazvok/175038231?fbclid=IwZXh0bgNhZW0CMTEAAR1ZjQc4hPjJZ6XCwP5EQ28IdYLUS-HXJ9pO6tvmgSkhEDNEIYsmmlgN84s_aem_AQAwTlOQtutosLYZqq4WrN7yewSQwRxAi9WAn7V_1aMRzjMqbqgjaqWUmJ2o7zT4Mal5Cp6kNJYOI4Rnc2wDLhVX
Naslednji teden bo na sporedu drugi del istega intervjuja

4 comments

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.