Pozdrav iz pekla

10. mesec boja z dolgim covidom. Dolgi covid zmaguje. Doživel sem novo dno. Doslej sem še lahko hodil v službo – sicer sem jo pogosto težko zdržal, cele popoldneve po službi sem preležal, da sem se lahko spočil do naslednjega dne. Ta mesec sem pa povsem obležal. Mučita me zelo huda utrujenost in pa hude bolečine v mišicah nog, zaradi katerih skorajda ne morem več hoditi. Že hoja po hiši za vsakdanja opravila mi je hud napor. Že tri tedne ne morem početi drugega, kot pa ležati v postelji, kjer preživim okrog 23 ur dnevno. Opravljati ne morem niti gospodinjskih opravil, ker mi je to preveč naporno. Če se jih vseeno na silo lotim, potem zaradi utrujenosti za nekaj ur, kot mrtev obležim. Imam srečo, da punca skrbi zame. Obupujem. Možno, da imam hudo reakcijo na zdravila maraviroc in atorastatine.

21 comments

  • Bojan, upam da ti bodo vse tvoje izkušnje pomagale, da boš vztrajal. Očitno gre za dolgo ultro. Ampak nekje je cilj. DNF kakor te poznam iz tvojih blogov ne pride v poštev. Držim pesti. Vztrajaj. Lep pozdrav, Uroš

    Všeč mi je

  • Bojan,Iz srca Ti želim in vem da boš zborbo to pošast.Vem da si močan in vem da je težko ko ne moreš početi to kar si rad počel.Sam se tudi borim že drugo leto z borelio in asimetričnim artritisom,čutim velike omejitve pri aktivnosti,vendar se trudim ne obupat,,zato tudi Ti ne obupaj,,prihaja pomlad ,lp

    Všeč mi je

  • Pozdravljen,

    Eno idejo sem dobil. Si se probal zdravit z infuzijo krvi od ljudi, ki so pred kratkim preboleli Covid? Taka kri ima verjetno veliko protiteles. Če bi ti nekajkrat vzeli tvojo kri in jo zamenjali s tujo?

    Res si želim, da bi ti uspelo uničit tega vraga.

    Robert

    Všeč mi je

  • Pravis da jemljes statine… Posebaj pri vecjih dozah lahko povzrocajo rabdomiolizo. Pri nekaterih ljudej so tezave ze pri manjsih dozah. Mogoce bi bilo smiselno prevetriti obstojeco terapijo.

    Všeč mi je

  • Pozdravljeni. Spremljam Vaš blog, vse Vaše podvige, strokovne članke in v zadnjem času na žalost tudi o Vaših težavah z zdravjem. Slučajno trenutno berem knjigo V objemu življenja avtorice Osenar Kontrec Nine, ki ima oz.je imela ravno take težave kot ste jih opisali v Vašem zadnjem zapisu. Klasična medicina ji ni prisluhnila in je iz Sindroma kronične izgorelosti prešla v sindrom adrenalne izgorelosti in adrenalni zlom in v nadaljevanju mitohondrijsko disfunkcijo. Tradicionalna medicina obravnava to kot psihicno motnjo, pa vendar gre za popolno izgubo energije ter psihofizični in nevrološki zlom. Morda poskusite iskati rešitev tudi v tej smeri in ne le v povezavi s Covidom in odzivom na zdravila. Vse dobro Vam želim in držim pesti za čimprejšnje izboljšanje.  Lp Lea L.

    Všeč mi je

  • v navedeni knjigi na strani 241 kot možne povzročitelje sindroma kronične utrujenosti in mialgicnega encefalitisa posebej navaja statine kot zelo problematične, kot najpogostejši vzrok pa infekcijo. Kljub temu, da to NI strokovna literatura, navaja vire, kjer je informacije našla. Lp Lea

    Všeč mi je

  • Pozdravljen Bojan Žal mi je, da se vam to dogaja. Vendar obstajajo protokoli, ki jih izvajajo samo nekateri zdravniki in ki pomagajo. Mogoče bi poiskali nasvete in pomoč ne samo pri zdravnikih, ampak tudi z alternativnimi metodami. Se opravičujem, če vam moje razmišljanje ni všeč in ga gladko kar ignorirajte, če vam ni všeč.

    LP Alenka

    https://mail.google.com/mail/u/1/?ogbl#inbox/FMfcgzGxRngzFzkTmhKQrrmjmFZgMVrN?projector=1

    Všeč mi je

  • Dragi Bojan, ko to berem res skoraj ne morem verjeti, da se tebi tako aktivnemu fantu to zgodi. Vendar kar te poznam boš ti to bolezen ugnal tko, kot do danes že marsikaj in normalno živel naprej še dolgo let. Drži se Bojan in korajžno naprej do zmage. Ni hudič da tudi dolgi covid enkrat nima konca. Lepo te pozdravljam in ti želim vse najboljše. Jožko

    Všeč mi je

  • Dragi Bojan,

    to je res strašno, da se ti življenje tako zasuka. Jaz sem Covid prebolel zelo zgodaj in se mi kot prebolevniku ni bilo ptrebno cepiti oz. po tem nisem potrebe, saj je moje telo po naravni poti ustvarilo protitelesa. Poslušal sem vaš intervju na RTVSLO, a nikjer nisem zasledil podatka ali ste se cepili oz. koliko odmerkov ste prejeli.

    Ali mi kot preventivo pred dolgim Covidom svetujete cepljenje? In ali mislite, da so simptomi dolgega covida kakorkoli povezani s prejemki cepiva tudi pri drugih ljude, ki jih pestijo podobne težave.

    Hvala za odgovor in želim vam obilo zdravja.

    Jure

    Všeč mi je

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.