Planinica, Krpin, Ledena trata

Prvič letos smo dočakali sneg do nižin. Žal smo omejeni na občine, kar znanto zmanjša možnosti za ture. Vendar občina Radovljica z nekaj iznajdljivost omogoča tudi zimske radosti, saj sta v preteklosti znotraj občine delovali dve manjši smučišče (Kamna Gorica in Krpin).

Najprej sem šel preverit razmerit razmere s sankanjem skozi Drago po cesti do planine Planinice. Ker je bil cel sneg in cesta ni bila dobro zgažena, se ni dalo prav hitro peljati s sankami, razen na tistem delu, kjer je cesta zelo strma. Menim, da bodo razmere v naslednjih dneh boljše. Nadaljeval sem na turnih smučeh. Najprej sem se povzpel do vrha nekdanjega smučišča Krpin pod sv. Petrom. Smuka je bila zelo solidna. Poleg tega zaradi travnate podlage z mahom ni bilo nobene nevarnosti za smuči. Žal pa je po dložini res kratko.

Naslednja tura je bila precej daljša: z Drage sem se prek Ledene trate povzpel proti Dobrči. Ves čas sem sledil makadamski cesti po kateri je na srečo nekdo šel že pred mano z džipom. Od konca ceste sem nadaljeval po kolovozih in nato “na pamet” skozi gozd proti grebenu med Prevalo in Dobrčo. Zaradi skal in podrtega drevja sem odnehal 70 višincev preden bi prišel na greben. Po gozdu, kjer je bil cel sneg je nazaj grede mestoma škrtalo pod smučmi (sem imel šodr dile). Po cesti pa je bilo fino. Žal je cesta tako zelo položna. Sicer se nič ni bilo potrebno poganjati, ampak je šlo samo cca. 10 km/h. Nazaj grede sem srečal dva s turnimi tekaškimi smučmi – mislim, da so le te idealna izbira za to turo.

4 comments

 • Pozdravljeni,

  z užitkom preberem vse vaše objave,

  lep pozdrav, Alenka

  V V pet., 4. dec. 2020 ob 20:28 je oseba Bojan Ambrožič napisala:

  > Bojan Ambrožič posted: ” Prvič letos smo dočakali sneg do nižin. Žal smo > omejeni na občine, kar znanto možnosti za ture. Vendar občina Radovljica z > nekaj iznajdljivost omogoča tudi zimske radosti, saj sta v preteklosti > znotraj občine delovali dve manjši smučišče (Kamna Gorica in” >

  Všeč mi je

 • Zimska idila…

  Mali popravek glede delovanja smučišč v preteklosti.
  Smučišče Kamna Gorica deluje vsako leto. Z novimi topi celo umetno zasnežujejo in tako poskrbijo za zimske radosti ter prijetno smuko.
  Za otroke je med počitnicami organizirana celo šola smučanja.
  V kolikor narava sodeluje, pridni skrbniki pripravijo tudi progo za tek na smučeh.

  Dobrodošli.

  Všeč mi je

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.