23. Rekord Šmarne gore

Marsikje sem že bil, na Šmarno goro pa še nisem tekel. Pa tudi najbrž nikoli ne bi, če tekme ne bi prestavili na “pošihtni termin” med tednom. Proga poteka po najhitrejši poti na Šmarno goro – “čez korenine” in je dolga 1,8 km ter premaga 360 m višinske razlike. Rekord proge drži Eritrejec Petro Mamu s časom 11 min 8 s. Le nekaj mesecev po tem dosežku so ga dobili na dopingu. Slovenski rekord pa je do letos držal Sebastijan Zarnik  (11 min 26 s).

Konkurenca na današnji tekmi je obetala nove zelo hitre čase. Takoj po štartu je bilo pričakovano kar nekaj gneče in prerivanja. Presenetljivo pa se kasnejši zmagovalec – Timotej Bečan – na začetku sploh ni močno zagnal. Prve pol minute je tekel še relativno počasi v moji skupini. Šele nato je potegnil naprej. Z Lukom Kovačičem sta bila srdit boj za zmago, kar je na koncu obema prineslo vrhunski rezultat. Timotej Bečan je s časom 11 min 20 s postavil nov slovenski rekord proge, Luka Kovačič pa je bil le 6 sekund zadaj.

Razmere za tek so bile res dobre, saj je bilo vlažno in prijetno toplo. Jaz se v takih razmerah vedno najbolje odrežem. V srednjem delu proge sva se v narekovanju tempa menjavala z Matjažem Miklošo, ki pa je bil v finišu močnejši od mene. Na koncu sem zasedel sedmo mesto s časom 13 min 24 s.

1 comments

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.