V Peklu je spet led, juhej!

O lepotah Pekla pri Borovnici poje že kar lepo število mojih blogov. Vendar to ni naključje. Pekel ni samo lep kraj, pekel je Peklensko lep kraj! Sedaj ko so po spet zamrznili tamkajšnji slapovi pa še toliko bolj.

Z izjemo Prvega (zgolj 5 m visokega) slapu so vsi slapovi v soteski trenutno zaledeneli. Drugi slap premore večinoma kar debel led. Vendar je kar naenkrat, ko sem bil sredi slapu, močno začela bruhati voda. Tuš je bil zagotovljen. Nekaj minut kasneje pa je slap spet zamrznil. Prav tako je odlično narejen Tretji slap. Oba dva slapu sem brez težav posoliral, saj sta precej položna. Zamrznila je tudi soteska med slapovi, kjer je še nekaj manjših slapičev. Napadel sem tudi Četrti slap. Vendar sem obrnil, saj je v zgornjem delu za moje sposobnosti prezahteven, da bi si upal čez brez varovanja. Sam raje prej obrnem, kot izzivam usodo. Peti slap je od vseh slapov na videz najbolj mogočen. Vendar je bil led na levem, najbolj položnem delu zelo tanek. Z vsakim udarcem cepina sem naredil večjo luknjo v slapu. Na desnem delu slapu, kjer je slap najbolj strm pa je bilo več kot dovolj ledu. Še ko se je znočilo je bilo živahno v soteski, saj je dobre razmere izkoristilo veliko število lednih plezalcev.

2 comments

  • Spremljam.Lepo.Hvala

    1. mar. 2018 21:34 je oseba “Bojan Ambrožič” napisala:

    Bojan Ambrožič posted: “O lepotah Pekla pri Borovnici poje že kar lepo število mojih blogov. Vendar to ni naključje. Pekel ni samo lep kraj, pekel je Peklensko lep kraj! Sedaj ko so po spet zamrznili tamkajšnji slapovi pa še toliko bolj. Z izjemo Prvega (zgolj 5 m visokega) sla”

    Všeč mi je

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.