Nočni Pekel

V ponedeljek popoldne, tik pred napovedano odjugo, sva se z Brankom še enkrat več odpravila v sotesko Pekel. Zaradi mraza se je na Notranjskem v celoti obdržal tisti centimeter snega, ki je padel pred dvema tednoma. V Peklu tako vlada zimsko-snežena-ledena pravljica.

Drugi slap sva splezala v polmraku. Potem pa naju je ujela noč. Ledu v slapovih je bistveno več, kot ga je bilo tri tedne nazaj. Zaradi množičnega obiska je v Drugem slapu toliko stopinj, da bi se ga skoraj dalo splezati s samo enim cepinom.

 

Tudi tretji slap je enostaven plezljiv zaradi številnih stopinj. Je pa imelo ledno plezanje ponoči  nek poseben čar, saj se je svetloba zanimivo odbijala in lomila od ledenih sveč v slapu. Pri nočnem plezanju tudi ni toliko prisotnega strahu pred višino, saj ni mogoče videti v globino. Tvoj svet je omejen le na domet naglavne lučke.

Od vrha Tretjega slapu sva po strugi potoka nadaljevala do Četrtega slapu. En mesec nazaj se nam je tu večkrat vdrl led v strugi. Tokrat pa je bilo toliko ledu, da sva še celo ponoči lahko brezskrbno hodila. Četrti slap sva preskočila. Peti slap pa sem posoliral do tolmuna.

V Peklu je bilo ponovno zelo lepo. Prava škoda je, da se bo v kratkem vse stalilo.

One comment

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.