Slap Kotel

Zaradi vdora arktičnega zraka je v Sloveniji po nekaj letih spet zelo mrzlo. Nazadnje je bilo tako v februarju leta 2012. Zato so zaledeneli tudi nekateri slapovi tudi po nižinah. Žal nisem dobil soplezalca. Slapovom se pa vseeno nisem hotel odpovedati.

Zato sem za svoj cilj izbral slap Kotel, ki je dovolj položen da ga je mogoče z nekaj previdnosti tudi presolirati. Vseeno pa premore spodobno višino 30 metrov. Slap leži na območju Rakitne, dobra dva kilometra naprej od zaselka Zala. Do vznožja slapu pripelje makadamska cesta, ki pa je trenutno delno zasnežena.

Slap me je navdušil. Res ponuja super pikanje. Slap pada čez steno v treh skokih med katerimi se precej položi. Najbolj zahteven skok je na vrhu. Vmes pa sem si lahko po svoje izbiri začinil težavnost. Na vrhu slapu leži lep tolmun, ki mu domačini pravijo Kadica. Poleti se v njem kopajo.

Sestop s slapu je prav tako enostaven, saj po levi strani poteka lepa stezica. Zato sem se čez slap odpravil kar štirikrat. Kar slabe tri ure sem užival v super pikanju. Led ni nikjer tanek. Le pod ledom vršnega (najbolj strmega) skoka se sliši voda. Zgornji desni del slapu za nekaj minut na dan celo obsijejo sončni žarki. Zato je tu led mehak in voden, kot bi plezal čez puter. Zato sem tu čez lahko skorajda tekel.

Lokacija slapu Kotel

  • Na in v okolici slapu ni telefonskega signala

Super slap za začetnike,

Bojan Ambrožič

2 comments

  • Tekoče vam sledim,lepo,čeprav mi je slap neznan.Le srecno naprej in hvala!LP!

    7. jan. 2017 18:30 je oseba “Bojan Ambrožič” napisala:

    > Bojan Ambrožič posted: “Zaradi vdora arktičnega zraka je v Sloveniji po > nekaj letih spet zelo mrzlo. Nazadnje je bilo tako v februarju leta 2012. > Zato so slapovi spet zaledeneli tudi po nižinah. Žal nisem dobil > soplezalca. Slapovom se pa vseeno nisem hotel odpovedati. Zato sem ” >

    Všeč mi je

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.