Kranjska zimska tekaška liga: Kališče: drugi krog

Zaradi jet laga ponoči niti sem uspel kaj dosti zaspati. Vseeno si nisem mogel kaj, da ne bi naslednji dan izkoristil tega prečudovitega vremena.  Tako sem se po zelo dolgem času spet odpravil v hribe. Odlična priložnost za to je bila Kranjska zimska tekaška liga na Kališče, ki je s to tekmo zajadrala že v svoj drugi krog.

Če smo v prvem krogu lige tekli v povsem zimskih razmerah, je bilo tokrat povsem drugače. Z izjemo mraza v dolini, so bile razmere za tek zgodnje jesenske. Pot pa povsem kopna in brez blata. Torej idealne razmere za hiter tek. Sam sem se moral žal držati nazaj. Po vseh naporih v zadnjih dneh, si enostavno nisem mogel privoščiti pretiravanja. Moj cilj je bilo le priti na cilj. Potem pa uživati v dobri družbi in čudovitih razgledih.

In to mi je tudi uspelo. Cel čas vzpona na Kališče sem pazil, da sem s tempom znotraj pogovornega tempa. S časom 43 min, sem bil na koncu celo hitrejši, kot bi “smel” biti. Daleč najboljši čas dneva – 29 min 31 s – pa je postavil turni smučar Nejc Kuhar. Skupno pa se nas je na tekmi zbralo kar 99 tekmovalcev in tekmovalk.

Po koncu tekme pa me ni nič kaj hitro vleklo nazaj v mrzlo in megleno dolino. Hribi so me spet premamili. Najprej me je s Kališča povleklo na bližnji Bašeljski vrh. Potem pa sem se odpravil še v Hudičev boršt, kjer rastejo tako lepe in mehke trave, da če bi se v njih ulegel, bi verjetno na mestu kar zaspal. Zato sem raje, preden se bi mi to zares zgodilo, sestopil nazaj v dolino.

Lep gorsko-tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.