Pozdrav iz Potovanja po Ameriki

Najprej vam dolgujem opravicilo ker že dolgo nisem napisal nobenega bloga. Trenutno namreč na potujem po ZDA. Upal sem da bom lahko že kar sproti na potovanju pisal blog. A je pokritost z mobilnim signalom v Ameriki obupna. Ponekod je najbližji signal mobilnega omrežja oddaljen tudi po več kot 100 km, kaj šele wifi.

Skratka potovanje smo začeli v Las Vegasu. To zato ker je to mesto oz. njegovo letališče najbližje nekaterim najbolj zanimivim Ameriškim nacionalnim parkom. Doselj smo obiskali park Zion, kjer smo se sprehodili po poti Angels landing in kanjonu The Narrows. Potem smo dva dni preživeliv parku Bryce canyon. Nato smo se zapeljali do severnega roba Grand canyona. Z roba smo se spustili 1800 višincev do dna kanjona in potem še nazaj gor. Skupaj smo ta dan prehodili in pretekli slabih 50 km pri peklensko vročih temperaturahprek 40 stopinj celzija. Grand canyon smo si še enkrat ogledali pri točki Horsue bend. Sledila je vožnja skozi Monument valley v Arches national park. Tu smo se sprehodili pod okoli 20 naravnimi loki in mostovi. Nekaj malega pa smo tudi plezali v sicer za plezanje ne preveč primernem peščenjaku. Nato nas je navdušil Goblin state park. Sledila je celodnevna vožnja proti jugu v Petrified forest national park, kjer edini naravni kamen predstavljs okameneli les. Zadnje 4 puščavske dni je ves čas deževalo, čeprav, kot zatrjujejo domačini tukaj poleti nikoli ne dežuje. To ne bi bil noben problem, če ne bi noči preživljali v šotorih v divjini. Zadnjo noč smo morali šotor podpirati in držati od znotraj, da nas ni odpihnilo skupaj z njim. Današnji dan pa sem jaz prišel na svoj astronomski račun, saj smo si ogledali Barringerjev krater, ki je najlepše ohranjen meteoritski krater na Zemlji. Prav tako smo si v bližjenjem mestu Flagstaffu ogledali Lowellow observatorij, kjer je bil leta 1930 odkrit pritlikavi planet Pluto .

Trenutno po dveh tednih spet prenučjemo v mestu, kar mi je še najmanj všeč. A, po drugi strani smo končno spet deležni udobja interneta brez katerega tega bloga ne bi bilo. Spodaj si lahko ogledate nekaj fotografij s potovanja. Podrobejši blog, z boljšimi fotografijami in filmčki pa seveda napišem, ko se čez dober teden vrnem domov.

Hvala ker me spremljate in lep popotniški pozdrav iz Arizone,

Bojan Ambrožič

Naš prevoz v Ameriko

Zion

The Narrows

Bryce canyon

Plezanje v peščenjaku v Zionu

Grand canyon

Pri temperaturah čez 40 stopinj je namakanje v hladnem potoku edina možnost preživetja

Horshue bend

Monument valley

Arches national park

Reklama za Hyundai

Delicate arch je najbolj znan naravni most v Archesu

Marshmellows

Goblin state park

Okameneli les v Petrified wood national parku

Barringerjev krater

 

One comment

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.