21. Tek na Vršič 2015

Praznik in pa lepo vreme sta  letos na Tek na Vršič privabila veliko  (okrog 150) tekmovalcev. Poleg tega se je še zbrala še odlična konkurenca s Mitjo Kosoveljem in Miranom Svetom na čelu. Sam pa sem se teka na Vršič udeležil že petič. Glede na težke in zelo naporne treninge zadnjih mesecev sem pričakoval da bom tekel svoj osebni rekord.

IMG_2633Foto TD Kranjska Gora

V resnici že prav komaj čakam da bo kmalu konec težkih treningov in da se bom po Svetovnem prvenstvu lahko končno spočil. Težko je usklajevati obveznosti v službi s tako veliko teka, kot ga zahteva maraton. Vsi pravijo da je maratonska služba, težka služba. To drži.

DSC_0093Foto Maja S.

Še vedno ko sem tekel na Vršič, je bilo zelo vroče. Letos pa so bili ob ponevihtnem hladu, odlični pogoji za tek. Po začetnem kilometru za ogrevanje, se je takoj začel pravi dir proti Vršiču. Tudi tega sem vajen, da mi do začetka klanca pri Eriki ne gre. Vendar sem običajno tam vedno “zamenjal noge” in v breg sem le še iz metra v meter pridobival.

IMG_2685 IMG_2666 Miran Cvet in Mitja Kosovelj (Foto TD Kranjska Gora)

Tokrat mi pa niti v klanec ni šlo. Trudil sem se, ampak noge enostavno niso hotele v klanec. Težko verjamem, ampak vmes ni dosti manjkalo, da bi že zahodil. Včasih pa se mi je zdel klanec na Vršič tako neverjetno položen. V cilju sem pritekel skorajda 4 minute za svojim najboljšim časom izpred treh let.

IMG_2753

Foto TD Kranjska Gora

Na veliko presenečenje je tekmo dobil Miran Cvet pred Mitjem Kosovljem. S časom 49 min 2 s, je za rekordom proge Igorja Šalamuna zaostal le za ca. 20 s. Res kapo dol temu športniku, ki se letom ne preda.

IMG_2663Foto TD Kranjska Gora

CAM04543 (1024 x 768)Dan je bil čudovit. Zato smo se po tekmi odpravili še na sprehod še do jezerc pod Slemenovo špico. 

Lep gorsko-tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič

3 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.