Kolesarjenje v Polenezköyu

Danes in jutri je Turčiji glavni državni praznik – dan Atatürka. Prosti čas sva s kolegom Ardo izkoristila za gorsko kolesarjenje v gozdu na območju vasi Polenezköyu (v prevodu Poljske vasi). Gre za večje gričevnato območje na severozahodu Azijskega dela Istanbula. Pravzaprav tod trenutno gradijo novo, še tretjo avtocesto, ki bo povezovala Evropski del Istanbula z Azijskim. Nova cesta bo vsaj nekoliko omilila vsakodnevni Istanbulski prometni kaos.

poleznekoyPolenezköy leži vzhodno od Bosporja

CAM03069 - kopija (1024 x 768)

S kolesarjenjem sva začela prav s prečkanjem gradbišča avtoceste, kjer se nama je ponekod v blatu udiralo skorajda do kolen. Še nekaj dni nazaj je bilo v Istanbulu poletno vroče, potem pa je prišla ohladitev s padavinami. Tudi danes je cel dan deževalo. Vendar naju dež ni pretirano motil.

CAM03088 (1024 x 768)

Ker sva bila že po nekaj sto metrih popolnoma blatna, nama je bilo potem za vnaprej popolnoma vseeno. Kolovoz je peljal približno 15 km pretežno ves čas navkreber. Vmes pa je bilo tudi nekaj klancev, kjer je bilo potrebno napeti mišice. Pot naju je pripeljala na vrh hriba, kjer je bil visok razgledni stolp. Zaradi megle in dežja, pa žal ni bilo nobenega razgleda. Nazaj sva se odpeljala po isti poti. Na koncu pa sva šla preizkusit še tekmovalno progo za gorsko kolesarjenje. Ta je vključevala nekaj adrenalinskih spustov ter celo prečkanje potoka.

CAM03096 (1024 x 768)

CAM03066 (1024 x 768)

CAM03078 (1024 x 768)Gumi defekt

Lep kolesarski pozdrav,

Bojan Ambrožič

One comment

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.