Tek po ulicah kranja 2009

Kranj je očitno letos moje mesto. Le nekaj ur danes brez njega zdržim. Po maturantskem plesu sem prišel domov le za kako uro zaspat. Vendar prijetno sonce me zjutraj sploh ne zbudi preveč utrujenega.

 Zajeta slika

Štart čez Kokrski most (foto: Samo Bešlagič)

Tek po ulicah Kranja torej ne odpade. Sem pa res med zadnjimi tekači prispel na prizorišče. Časa ima dovolj le dovolj, da si štartno številko pripnem na prsi in opravim nekaj poskokov za ogrevanje. Glavnina ogrevanja je bila namreč opravljena že minulo noč.

Ne preveč hiter rezerviran štart vseh najboljših tekačev. Sam pa začnem že takoj na začetku na polno. Šele, ko prvič pritečemo v Huje tekači začnejo zares teči. Odlepijo se od mene.

dsfs

Na čelu Janeza Ferlica pišejo njegove lastne besede (ki jih zelo cenim): “Tek je uživanje v trpljenju.” (foto: Boštjan Okorn)

Letos je proga prav tako, kot lani, dolga 4 kroge s tem, da so ti bistveno krajši. Stari del Kranja je namreč ves razkopana in so skrajšali progo. Pravzaprav sem bil kar vesel tega. Sonc je v tem poznem dopoldnevu že visoko in nas žge. Sploh v klancu iz soteske Kokre nazaj proti staremu delu mesta. Kljub temu, da sem gorski tekač mi v tem delu ne steče.

cc

Jaz v boju s Kranjskim tlakom (foto: Samo Bešlagič in Gorenjski glas)

V prvih treh krogih zadržujem pesto mesto. Tesno sledim Urošu Bertonclju. Ostala konkurenca je precej zaostala.  Uroš pa je tu očitno imel manjšo krizo in popustil. Sam sem njegovo napako izkoristil in mu pobegnil. Vendar v zadnjem klancu pa jaz ne zdržim več tempa in zaostanem.

fdf

Zmagovalci s svojimi trofejami (foto: Boštjan Okorn)

Zmagal je ne preveč reden gost tekaških prireditev na Gorenjskem koncu – Tadej Kaluža. Zasluženo je premagal Klešmana- Marjana Zupančič in Janeza Ferlica, kot tretjega

Lepa tekma in pohvala študentom za organizacijo.

xcxyc

Zmaga med starejšimi mladinci je vseeno šlo v moje roke (foto: Gregor Bizjak)

Rezultati: http://datoteke.ksk.si/TM09/tek_po_ulicah_kranja_2009_rezultati.pdf

Fotogalerija KŠK: http://foto.ksk.si/main.php/v/2009-05-1 … ih_09/tek/

Lep tekaški pozdrav

Bojan Ambrožič

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.