Smučarski športni dan na Krvavcu (13. 12. 2007)

Zgodba se začne teden dni pred samim dnem, ko bomo krotili smuče, borde in ostalo smučarsko opremo na Krvavcu. Namreč prijavljenih za športni dan je mnogo premalo, da bi bil ta rentabilen. Tako se jaz in moj zvesti kamerad podava na lov za morebitnimi interesenti. Vdreva v praktično vsako učilnico, da bi najina reklamna kampanija čim bolj uspela. In začuda se res v zgolj enem dnevu prijavi zadostno število ljubiteljev belih strmin. Torej gremo! Smeško

Vremenska napoved je kar obetavna. Le napovedujejo, da bomo "kajtali" pri sunkih vetra do 70 km/h. Zato, da bi se zaščitil pred tem vetrom se opremim s podkapo, da sem videt skorajda kot vojak svete vojske džihada. Zjutraj sicer kar nekajkrat potegne, a se napoved izkaže za pretirano. Krvavec se kmalu začne kopati v popolnem soncu. Zato mi v tej zimski opravi kaj kmalu postane precej vroče.

Opis snežnih razmer:
Snega je na Krvavcu za silo dovolj in ga nikakor ni 70 cm, kot je trenutno to objavljeno v vseh njihovih javnih objavah. Pravzaprav ga je ponekod, komaj kak centimeter in tu in tam je opaziti kak kamen, ki nevarno štrli iz podlage. Za tako meni ljubljeno vožnjo po celem snegu pa sploh ni pogojev. Tudi žičnica na Zvoh ne dela. Neteptano pobočje pod njim pa zavzema ruševje in ne sneg, kot je bilo to ob zadnji dobri zimi, dve leti nazaj. Sicer se žičničarji trudijo na vso svojo moč (neprestano so močno umetno zasneževali s kompaktnim snegom), a se bojim, da če kmalu "od narave" snega ne bo, znajo predčasno izgubiti boj z zeleno zimo. No sedaj verjetno sklepate da je bil sneg južen in čoftast. Motite se! Sneg je bil zelo suh in porozen. Posledica tega je bila, da se ni dobro sprijemal med seboj in zato so zelo hitro nastale ogromni pukli in luknje snega. S tem opisom razmer želim samo dokazati to, da se raje prepričajte o količini snega na lastne oči, kot da zaupate žičničarjem, ki očitno obvladajo "višjo matematiko".


Danes nas seveda ni primarno utesnjevala majhnost delujočega smučišča ali pa morebiti sneg, to vse je bilo seveda popolnoma drugotnega pomena. Ampak to da smo bili pod nadzorom vaditeljev. S Kerčem sva kar takoj na začeku zavzela taktiko presenečenja in pobegnila. Prva vožnja današnjega dne je bila najina. Tudi druga! Sošolci so se med tem še zbirali. Oh, le kaj pa počnejo toliko časa. Za ta čas si lahko privoščiva še kako vožnjo ali dve. Sošolcev pa navsezdanej ni več na spodnji psotaji žičnice. Kasneje izveva, da so toliko časa čakali naju, ki sva med tem mirne volje že preizkušala bele strmine. Opravičilo za "pobeg" najdeva v tem da sva midva nosila delež organizacije športnega dne.


Fotke najdete
tule

Lep smučarski pozdrav

Bojan Ambrožič


        

Rok kerc
Video sent by Bohinc

Rok kerc, The border

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Google photo

Komentirate prijavljeni s svojim Google računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.