Škrlatica, Križ, Stenar

Končno lep dan! V zmernem tekaškem ritmu sem se najprej z Vrat mimo Bivaka IV povzpel na Škrlatico (2 h 52 min). Na poti je še nekaj manjši snežišč, ki pa ne zahtevajo zimske vreme (sneg je bil južen). Pot iz Zadnjega Dolka proti vrhu Škrlatice je brez posebnosti in povsem kopna. Želel sem si nadaljevanja na Kriške pode. Vendar je na melišču pod Rdečo škrbino še sneg. Zato sem sestopil nazaj do Bivaka IV. Nato pa sem nadaljeval proti Križu. Na poti je še nekaj neproblematičnih snežišč, ki so mi služila kot prijetna osvežitev. Vreme se je vmes pokvarilo – oblaki so zajeli najvišje vrhove. Križ sem prečkal v gosti megli. Pot je na nekaterih mestih od zime prav nevarno zagruščena. Ker sem vmes po poti dobil informacijo, da je lepo prehoden, sem nadaljeval še na Stenar. Snežišče nad Stenarskimi vratci še zmeraj obstaja, ampak se ga da obiti. Nato sem čez Dovška vratca in Sovatno sestopil v Vrata. Nabralo se je 24 km poti in 2500 m višinskih metrov vzpona.

GPS sled

3 comments

  • Jim walmsley se verjetno nebi strinjal.Odvisno spet katere hooka,(torrent sem jaz že v trgovini takoj snel z noge).Se pa ravno zdaj sprašujem kaj kupiti za visokogorje,ker je le razlika.Inovke so bile na strmem melišču pod Stolom povsem neuporabne.

    Všeč mi je

    • Copate so zlo individualna reč. Jaz sem sedaj nabavil Inov-8ke in sme zd njimi zadovoljen. Bom pa videl kako je z njihovo vzdržljivostjo. O Hoki je pa škoda besed- njihov nakup je čisto metanje denarja proč. Kar se na veliko oglašuje je ponavadi zanič in to je tako tudi v tem primeru.

      Všeč mi je

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.