Romatenspitz

Še drugič v tej zimi je bil naš cilj Romatenspitz (2696 m). Tokrat smo upali, da bo več snega kot ga je bilo en mesec nazaj. Žal pa se hoji po dolgočasni cesti na začetku ture nismo uspeli izogniti (pa smo se želeli). Namreč, običajno do parkirišča na koncu ceste vozi poseben taxi (5 €). Vendar danes zaradi novega snega ni vozil.

Sneg je spihan samo na predelu planine tik nad gozdno mejo (100 višincev). Povsod drugo pa je snega zelo veliko. Zato smo vedeli, da nas nazaj grede čaka vrhunska smuka. Treba je bilo samo priti še na vrh Romatke. Običajno bi bilo to zame povsem trivialno. Vendar sem zadnje tri tedne imel zoprno virozo, ki mi je pobrala vse moči. Tako, da sem se danes celo pot mučil in se le s težavo, izčrpan, privlekel na vrh. Vreme je bilo še drugi dan zapored odlično in brez vetra. Razgledi pa fenomenalni, ki so mi nehote lajšali napor na poti.

Smuka v dolino je bila vrhunska. Pred nami se je v dolino spustila le peščica smučarjev. Tako, da smo smučali skorajda še deviška pobočja. Pršič smo smučali od vrha gore do koče Laschghütte, kar znese okoli 700 višinskih metrov. Nato je bilo 100 višincev spihanega snega in nato še 100 višincev pršiča skozi gozd do ceste.

romatska sled
GPS sled

One comment

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.