Treningi na: Storžič, Dobrčo, Kriško goro in okoli Blejskega jezera

Vesel sem da lahko spet tečem. Poškodba, ki sem jo staknil na NajNaj21, se mi je celila precej dlje ko sem pričakoval. In še vedno – po treh tednih ni vse v  redu. Kljub temu me to ni popolnoma ustavilo, da ne bi treniral, saj me že čez teden dni čaka 50 km dolg tek okoli Vipavske doline.

CAM04237 (1024 x 768)

Takoj prvi dan ko me gleženj, ni več toliko bolel, sva šla s Klemenom na našo hišno goro – Storžič. In to s Preddvora po grebenu čez sv. Jakob in Srednji vrh. Pot je na srečo toliko strma, da sva večino poti prehodila. Teči ta dan zaradi bolečin še nisem mogel. Presenetilo naju je čudovito spomladansko vreme in pa vročina. Snega, na poti skorajda ni bilo več. Zadržal se je le še na posameznih senčnih mestih. Tudi pot na Storžič z Bašeljskega prevala je bila skorajda v celoti kopna. Pri jezeru Črnava v Preddvoru sva zaključila najin 20 km dolg krog s  2300 višinci.

CAM04234 (1024 x 768)

CAM04246 (1024 x 768)Storžič

Naslednji dan so bile noge že boljše.  Bil pa sem povsem spočit za tek po ravnem. Zato sem odtekel od doma (Ljubna) na Dobrčo. Skupno se je nabralo tri ure teka oz. 25 km in 1300 višincev. Spet v prekrasnem vremenu.

storzicTrening na Storžič

CAM04252 (1024 x 693)Koča na Dobrči

dobrčaZ Ljubna na Dobrčo

Med tednom živim v Ljubljani, kar niti slučajno ni ovira. Slabše vreme sem izkoristil, da sem pretekel en poln krog po Poti spomina in tovarištva (PST). Pot  je dolga slabih 33 km, a ker ne živim čisto ob PST-ju, se je skupno nabralo 35 km ravnine. Zame je bil to še najtežji trening, saj se pot ponekod blazno vleče. Težko je tudi zato, ker je treba čakati pred semaforji, kar zelo trpinči utrujene noge.

CAM04260 (1024 x 768)Blejsko jezero z Ojstrice

Med vikendom pa spet nekaj več hribov. V soboto je prevladovalo žalostno vreme, ki ni omogočalo pretiranih tekaških užitkov. Vseeno sem se potrudil in odtekel dvakrat gor in dol na Kriško goro z Gozda. Danes pa je bil spet tak čudovit dan da ga bi bilo škoda zamuditi. Sklenil sem da ga izkoristim za trening, ki bo čim bolj podoben tekmi v Vipavi. Tako sem odtekel svojo klasiko po gričih okoli Blejskega jezera. Za konec pa še dva normalna ravninska kroga okrog jezera. Sedaj me pa čaka počitek do tekme.

CAM04258 (1024 x 768)

bled

Lep gorsko-tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.