12. Gorski tek na Murovico

Po dolgem zimskem tekmovalnem premoru, ko nisem bil na nobeni tekmi skorajda pol leta, sem se danes poskusno vrnil nazaj na gorsko-tekaške proge. Pa še temu je bolj botrovalo naključje slabega vremena. V nasprotnem primeru bi gotovo raje zavil kam v gore.

1974302_10203846865636585_789619382_o - Copy Gašper Bregar (Foto: Aljoša Smolnikar)

Gorski tek na Murovico je sicer kratek, ampak prvi pravi gorski tek v sezoni. Včasih je štel na pokalno tekmo v gorskem teku in takrat se je vedno zbrala vsa slovenska gorsko-tekaška konkurenca. Vendar na te čase ostaja le še bled spomin. Od takrat dalje se tekme udeležujejo le še redki boljši slovenski tekači. Vendar je vse skupaj zelo škoda, ker gre za zares lepo in dobro organizirano tekmo.

IMG_0149 - CopyFoto: ŠD Dolsko

Predlani sem zadnjič tekel na tej progi, lani pa sem v tem terminu izbral Škofjeloški treking. Danes zjutraj je pri nas na Gorenjskem zjutraj že rahlo deževalo, Posavje pa je na srečo ostalo suho. Tako smo imeli idealne pogoje za tek. Izredne pohvale organizatorjem da so progo očistili vsega podrtega drevja. Proga je bila tudi suha in prav prijetno mehka. Težko bi si želel kaj lepšega za svoje podplate.

dolskoPribližna trasa tekme

Skratka udeležba je bila bolj slaba. Na srečo se je na štartu pojavil vsaj Gašper Bregar, ki je pokazal kako hitro se da premagati to progo.  Vendar je bil zame prehiter da bi mu sledil. Mogoče bi mu celo za silo lahko, če mi ne bi že ušel na začetnem ravninskem kilometru. Tako pa sem celotno progo odtekel sam. In res sem jo, ker sem brez težav pretekel tudi zadnji strm vzpon do vrha Murovice. Žal pa zaradi majhne količine treninga nimam hitrosti, ki bi me hitreje gnala proti cilju. Tekel sem minuto slabše kot pred dvema letoma.

Skratka lepa tekma, ki še čaka na boljše čase.

IMG_0144Murovica (743 m)

Lep gorsko-tekaški pozdrav,

Bojan Ambrožič

2 comments

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.