Tretja tradicionalna, pustno obravnana hokejska tekma med Radovljiškimi in Jeseniškimi srednjimi šolami


Danes, na pustni torek, je v športni dvorani Podmežakla, potekala že 3. tradicionalna hokejska tekma med dijaki združenih Radovljiških in Jeseniških srednjih šol. Torej prav v ta isti dvorani v kateri običajno potekajo hokejski velederbiji med moštvoma Acroni Jesenice in “Ljubljansko” Olimpijo. Ni bilo potrebno dolgo čakati in že smo bili priča podobnemu športnemu scenariju.

Že v prvih minutah prve tretjine so naši zatresli mrežo. Ne dolgo za tem so vrnili udarec še Jeseničani. Priča smo bili izredno izenačeni tekmi z veliko (sploh za gledalce z zanimivimi) zadetki. Zgodba pa je potekala naprej nekako takole. Do konca prve tretjine so si naši uspeli priboriti zelo spodbudno prednost enega gola. A potem, ko so oni odšli z igrišča, so ledeno ploskev zasedle umetnostne drsalke, ki so s svojimi akrobacijami očitno zmešale glavo tudi našim hokejistom.  Ti so sicer na začetku druge tretjine za hip še celo povedli z dvema goloma naskoka. A potem se je ledena ploskev očitno nagnila na Jeseniško stran. Jeseničani niso samo izenačili, ampak so celo povedli z dvema zadetkoma.

Pred nami Radovljičani je bila sedaj navidez nemogoča naloga. Treba bo nekako poskrbeti, da bo ledena ploščica spet letela v pravo smer. Dvoboj pa se ni bil le na ledeni ploskvi, ampak tudi na med seboj si nasproti stoječih tribunah, na katerih smo navijači s svojimi jeklenimi grli, združenimi v en sam glas, poskušali preglasiti grla na nasprotni strani dvorane. Ni treba posebej poudarjati, da smo bili boljši, mnogo boljši. In to je verjetno tudi pripomoglo, da so naši hokejisti uspeli najti nove moči in le nekaj trenutkov pred koncem druge tretjine tudi izenačiti. Z eno samo potezo so poskrbeli, da bomo spremljali še  zanimivo odločilno tretjo tretjino v kateri bomo videli kdo je danes kralj ledene ploskve.

Ne, tudi tretja tretjina ni uspavanka; v kateri pa se naši uspejo zbrati in zadati odločilni zmagovalni zadetek. In vrnjen je visok lanskoletni, že pozabljeni poraz.

Lep navijaški pozdrav

Bojan Ambrožič

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Twitter picture

Komentirate prijavljeni s svojim Twitter računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.