Hitra hoja in 2. Bolle tek okrog Blejskega jezera (16. 9. 2007)

Zjutraj se zbudim z še vedno rahlo bolečim grlom. Sicer pa sem se počutil perfektno. Nekaj časa sem sicer okleval ali naj grem na tek ali ne. A nazadnje sem se po kratkem jutranjem osvežilnem teku, le odločil, da grem že 2. letos obteči jezero – pač bolj rezervirano.

Kljub oblačnem vremenu je bilo na Bledu presenetljivo toplo. Spet idealne razmere za tekaško prireditev. Po plačilu startnine in prevzemu startne številke, sem dobil boršo s sponzorskimi nagradami. Poleg številnih revij, majice in frizbija, sem dobil trak za ključe s pravo vilico, ki sem jo kasneje koristno uporabil za snedenje Blejske kremne rezine – kremšnite. Najbolj prav pa bodo prav gotovo prišla sončna očala, ki jih je podaril Bolle.

Štart

Z nekajminutno zamudo, zaradi razdeljevanja številk, se je najprej začelo tekmovanje v hitri hoji. Zbralo se je izredno malo tekmovalcev, kar priča o tem kako (ne)popularen je ta šport v Sloveniji. Poleg tega ni bilo sodnikov, ki bi lahko diskvalificirali tekmovalce, ki bi tekli namesto hodili.

10 minut za tem se je začel še tek okrog jezera. Tu se nas je zbralo nekaj 100 tekmovalcev. Med drugim tudi državni rekorder v Maratonu – Roman Kejžar, ki je tek pregladko dobil, veslač Luka Špik, ter lahko bi rekli, da že stalen gost Bleda – naš ultramaratonski šampion – Dušan Mravlje.

Zmagovalec-Roman Kejžar-naš najboljši maratonec

Trasa je bila enaka lanski: z Grajskega kopališča okoli Riklijeve vile ter potem v nasprotni smeri urinega kazalca okoli jezera. Med tekom sem čisto pozabil na boleče grlo in se na to nimam kaj izgovarjati. Tekel sem ves čas svoj tek brez taktiziranja. Le tu in tam sem rahlo pospešil. Tudi vročine seveda ni bilo, tako da če ne bi bila to tekma, bi bil tek pravi užitek. Pa ni bil. Sploh proti koncu sem mislil, da bom bruhal. V cilj sem pritekel absolutno 12. v času okoli 23 minut in 40 sekund, kar je sicer minuto počasneje, kot sem že letos tekel. Na splošno lahko rečem, da sem zelo dobro odtekel glede na to, da nisem treniral 4 dni prej in da sem bil rahlo bolan.

To je bil moj že 3. zaporedni tek okoli Blejskega jezera, ki ga je organiziralo Športno društvo Radovljica, (leta 2009 priemenovano v ŠD Šport ob jezeru). Opazil sem grozen napredek napram 3 leta nazaj, ko je šlo še za brezplačen tek s precej skromno udeležbo.

Med čakanjem na rezultate se je pokazalo sonce in postalo je prijetno toplo. Na plaži sem se udobno zleknil v ležalnik in užival.

Lep tekaški pozdrav

Bojan Ambrožič

REZULTATI: http://www.drustvo-sdpoljane.si/source/rezultati/tek_bled_2007_D.htm

 

SLIKE S TEKA: http://community.webshots.com/album/560721210nrUgDa

   http://p.webshots.com/flash/smallslideshow.swf

Hitra hoja in 2. Bolle tek okrog Blejskega jezera (16. 9. 2007)

One comment

  • Letos smo se odločili preleviti v športno društvo in postaviti spletno stran, kjer lahko najdete veliko informacij o tekih, prijavnice ter slike. Prosil bi vas, če lahko v članek dodate še naš naslov: http://www.sport-bled.si , kjer se nahaja naša spletna stran.Lep pozdrav, Luka Ambrožič, Šport ob jezeru

    Všeč mi je

Submit a comment

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Komentirate prijavljeni s svojim WordPress.com računom. Odjava /  Spremeni )

Facebook photo

Komentirate prijavljeni s svojim Facebook računom. Odjava /  Spremeni )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.