Uradno srečanje in sprejem zlatih maturantov in maturantk 2008

Danes je na Masarykovi 16 v Ljubljani, na popolnoma novem sedežu Ministrstva za šolstvo in šport, potekalo uradno srečanje zlatih maturantov in maturantk, ki so se izkazali na letošnji splošni oz. poklicni maturi.

Veseli mi, da sem jaz, kot edini, zastopal Srednjo gostinsko in turistično šolo Radovljica. Najprej nas je vse zbrane nagovoril minister za šolstvo in šport dr. Milan Zver. Povedal nam je da smo Slovenci uspešni, navkljub temu, da smo majhni. In ravno v tem je naša moč! Glede na to koliko se nas je zbralo (okrog 100) to drži, kot pribito. Potem pa je sledilo res še zadnje dejanje moje vezi z srednjo šolo. V spremstvu ravnateljice prof. Marjane Koman, sem se rokoval in fotografiral s šolskih ministrom. Dobro razpoložen gospod, mi je za konec potrepljal po ramenu in mi povedal še nekaj vzpodbudnih besed. Za tem smo bili deležni pogostitve, ki so jo pripravili dijaki Ljubljanske gostinske šole. Med tem so me še dvakrat na kratko zmotili za intervju. Spraševali so me kaj mi ta uspeh pomeni in če menim ali mi bo koristil. Optimistično sem ovdvrnil, da upam, da mi bo.

Zajeta slika

Ravnateljica prof. Marjana Potočnika, minister dr. Milan Zver in jaz

Bolj, kot hrane pa smo bili seveda veseli nagrad, ki so jih prispevali sponzorji. Glavna nagrada je bil mobilni telefon LG KU580 HERO v vrednosti 300 €. Dobili smo še nekaj knjig ter brezžično optično miško. Sploh ni slabo.

Mogoče mi je le žal, da sem na maturi zgrešil eno točko in zato nisem vabljen na Grad Brdo, kjer bo potekalo še srečanje maturantov z vsemi točkami na maturi. Vendar se mi zdi, da tudi tak uspeh na maturi ni slab in sem ga vesel.

Intervju Dnevnika.si z zlatimi maturanti. Meddrugim tudi z mano. Zanimivo je to, da smo vsi povedali isto: “Da upamo da bomo imeli kaj od tega.”

Lep maturantski pozdrav

Bojan Ambrožič

1 comments

  • Najprej ti čestitam za doseženi uspeh.:)Bi se pa obregnila ob to, ali ti ta uspeh lahko pomaga v življenju ali ne. Sama bi težko rekla, da ti bo kdaj to pomagalo (razen pri vpisu v nadaljnje izobraževanje), da te bodo sploh kdaj vprašali: "Ti, koliko točk si pa imel na maturi?" ali pa "Kakšno oceno si pa dobil pri tem in tem predmetu?". Malo sem zabluzila, samo na kratko sem hotela reči, da ti bodo stvari, s katerimi se ukvarjaš v življenju (dolgi teki, gorništvo…) veliko bolj pomagali v življenju kot pa število točk na maturi.

    Všeč mi je

Submit a comment

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.